HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü, Siyonistlerin Filistinli bir genci şehit etmesini savaş suçu olarak nitelendirerek rejim elebaşlarının Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde cezalandırılmasını istedi. 

Görüntülenme: 1052 Tarih: 07 Mart 2022 18:28
HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

16 yaşındaki Filistinli genç Yaman Nafiz Cafal, dün (Pazar) işgal altındaki Kudüs'te işgalci İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldü.

Hamas sözcüsü Hazım Kasım Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Siyonistlerin Filistinli genç Yaman Nafiz Cafal'ı şehit etme girişiminin tam bir savaş suçu olduğunu ve Siyonist rejim ve elebaşlarının terörist imajını açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Kasım, Siyonist rejim ordusunun bu cinayetinin, rejimin tüm yasaları ve uluslararası örgütlerin kararlarını hiçe saydığının bir başka kanıtı olduğunu da sözlerine ekledi.

Hamas sözcüsü, uluslararası toplumun Siyonist rejim elebaşlarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde savaş suçlusu olarak cezalandırmak için harekete geçmesi gerektiğini kaydederek, siyonist rejimin, Filistin halkının topraklarını ve kutsallıklarını geri almak için verdiği adil mücadeleyi asla durduramayacağını vurguladı.

parstoday

Yorumlar