ÜRDÜN HALKI SİYONİST REJİM HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Ürdün hükümetinin Siyonist Rejim ile ilişkilerini normalleştirmesi ve uzlaşması üzerinden yıllar geçse de Ürdün halkı hala İsrail'i en büyük milli güvenlik tehditleri olarak görüyor. 

Görüntülenme: 767 Tarih: 07 Mart 2022 17:36
ÜRDÜN HALKI SİYONİST REJİM HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Ürdün Üniversitesi stratejik araştırmalar merkezinin anketlerine göre; Ürdünlüler açısından İsrail bu ülkenin milli güvenliği için en büyük tehdittir. 
Bu ankette Ürdünlülerin yüzde 77'si Filistin meselesini Ortadoğu'nun en büyük sorunu olarak görmüş ve bunun çözülmesi gerektiğine vurgu yapmıştır.  Bu arada Ürdünlülerin sadece yüzde 12'si Suriye'yi en büyük siyasi sorun olarak görmüştür. 
Katılımcı topluluğun yüzde 46'sı ise bu ankette İsrail'i Arap dünyasının da en büyük sorunu olduğunu belirtti ve yüzde 10 da ABD'yi en büyük tehdit olarak gördüğünü belirtti. Bu arada Ürdünlülerin yüzde 77'si Siyonist Rejim İsrail'i en büyük milli güvenlik tehdidi olarak görüyor. 
Ürdünlülerin yüzde 48'i ise İsrail'i Batı Asya bölgesindeki en büyük istikrarsızlık nedeni olarak gördüklerini ardından da ABD'nin geldiğini belirttiler.  Ürdünlülerin yüzde 53'ü İsrail ile en az ilişkilerin olmasını istediklerini ve yüzde 81'i de Arap ülkelerinin Siyonist Rejim ile ilişkilerini normalleştirmeye karşı olduklarını belirttiler.
Ürdünlülerin yüzde 47'si Ürdün'ün Filistin-İsrail çekişmesindeki tutumunun pasif olduğunu yüzde 81'i de Filistin-İsrail çekişmesi gibi uluslararası ve bölgesel meselelerde rol üstlenmeye destek verdiklerini belirttiler.

TESNİM

Yorumlar