SEYYİD HAŞİM SAFİYÜDDİN: ABD'NİN DESTEĞİNE GÜVENMEK YANLIŞTIR

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, bazılarının ABD desteğine güvenmesinin yanlış olduğunu ve Ukrayna meselesinin bunu yeniden teyit ettiğini söyledi. 

Görüntülenme: 753 Tarih: 28 Şubat 2022 15:57
SEYYİD HAŞİM SAFİYÜDDİN: ABD'NİN DESTEĞİNE GÜVENMEK YANLIŞTIR

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyüddin, "Rusya ile Ukrayna arasındaki mevcut gelişmeler, ABD'nin müttefiklerini yalnız bırakmasının bir başka kanıtıdır" dedi.

Seyyid Haşim Safiyuddin şu ifadelerde bulundu: 'Bazılarının Amerika'nın desteğine güvenmeleri yanlıştır. Lübnan'ın ve bölgenin tüm felaketlerden kurtuluşu, Amerikan hegemonyasından gerçek kurtuluşla mümkündür.

Amerika, çıkarlarının tehlikede olduğunu anladığında, sırtını döner ve kendi çıkarlarını korur ve hatta destek ve işbirliği sözü verdiği kişileri yalnız bırakır ve kendi menfaatini korur.

ABD ve Batı, Ukraynalıları kışkırttıktan sonra bugün Ukrayna tek başına mücadele ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, konuyu ciddi gördükten sonra bu askeri savaşta yer almayacağını açıkladı.

Lübnan'da bildiğimiz şekliyle ABD'nin gerçeği budur. Kaç defa söz verdiği kişileri ya da kandırdığı kişileri yalnız bırakmıştır. Onları Lübnan'da fitne cehennemine sürükledi ve sonra da onları yalnız bıraktı.'

İki ay önce Rus hükümeti, Ukrayna'nın NATO'ya üye olmamasını ve koalisyon güçlerinin Doğu Avrupa'dan çekilmesini içeren güvenlik garantileri paketini ABD ve NATO'ya sundu.

Bununla birlikte, Batılı yetkililer Rusya'nın önerilerini reddetti ve Ukraynalı yetkililer, Kiev güçleri ile doğu Ukrayna'nın özerk bölgeleri arasında ateşkes dahil olmak üzere Minsk anlaşmasının uygulanmasına ilişkin görüşmeleri reddetti.

Buna karşılık Rusya, Lugansk ve Donetsk özerk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıdı ve bu bölgelerdeki yetkililerin talebi üzerine onları desteklemek için özel bir operasyon başlattı.

rasthaber

Yorumlar