ABD'NİN YEMEN SAVAŞINA MÜDAHİL OLDUĞU RESMEN KANITLANDI

Yemen medyası, 2004 yılında Sa'da eyaletinde Ensarullah hareketine karşı yürütülen savaşların ABD planına hizmet etmek için yapıldığını ortaya koyan gizli belgeleri ortaya çıkardı. 

Görüntülenme: 969 Tarih: 28 Şubat 2022 22:04
ABD'NİN YEMEN SAVAŞINA MÜDAHİL OLDUĞU RESMEN KANITLANDI

Yemen resmi kaynakları cumartesi akşamı, 2004 yılında o zamanki Yemen hükümeti tarafından Sa'da eyaletinin kuzeyinde Yemen Ensarullah hareketine karşı yürütülen savaş hakkında yeni gerçekler yayınladı.

Yemen Ensarullah Hareketi Bilgi Merkezi, Yemen'in Sa'da eyaletindeki savaşların amacı ve bu savaşların neden olduğu can ve mal kayıplarına ilişkin belgelerin üçüncü bölümünü yayınladı. Bu belgeler, 2004-2008 yıllarında bu ülkenin o zamanki hükümetinin ABD'ye hizmet etmek için Ensarullah hareketini bastırmaya çalıştığını gösteriyor.

18 Haziran 2004'te Ali Abdullah Salih hükümeti, Sa'da eyaletinde Seyyid Hüseyin Bedreddin el-Husi liderliğindeki Ensarullah hareketine karşı bir savaş başlattı ve bölgeye tanklar, toplar, savaşçılar, onlarca tabur ve binlerce askerle saldırdı.

Gizli belgelerin üçüncü bölümünde yer alan ilk iki belgede, Yemen'in Sa'da eyaletindeki savaşların amacının bir önceki rejimin iddia ettiği gibi halk ayaklanmasını bastırmak değil, halkın sesini susturmak ve ABD'yi memnun etmek olduğu belirtiliyor.

rasthaber

Yorumlar