HAMAS'TAN BATI ŞERİA HALKINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 869 Tarih: 21 Şubat 2022 00:54
HAMAS'TAN BATI ŞERİA HALKINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Batı Şeria’daki liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, Yahudi yerleşimcilerin Kudüs ve Nablus’taki saldırılarına karşı koymak için tüm Filistin beldelerinde ve köylerinde halk direnişi eylemlerini yoğunlaştırma çağrısında bulundu.
 

Filistin Yönetimi’nden ve Batı Şeria’daki güvenlik birimlerinden direnişten ve halktan yana tavır almalarını isteyen Ebu Kuveyk, Filistin Yönetimi zindanlarındaki siyasi tutukluların serbest bırakılması gerektiğini söyledi.
 

İşgal güçleri himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri, evlerini ve mülklerini hedef alan saldırılarının arttığına işaret eden Ebu Kuveyk, işgal rejiminin uluslararası kanunlara uymaması ve yerleşimcilerin saldırıları karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasını eleştirdi.
 

Filistin Yönetimi’nin işgal güçleriyle yaptığı güvenlik koordinasyonuna rağmen Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında artış görüldüğüne dikkat çeken Ebu Kuveyk, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Konseyi toplantılarında reddedilmesine rağmen Filistin Yönetimi’nin güvenlik koordinasyonunu sürdürmekte ısrar ettiğini belirtti.
 

Ebu Kuveyk, Filistinli grupların güvenlik koordinasyonuna son verilmesini ve Filistin halkının tarihi ve meşru haklarını yok sayan işgal rejimiyle tüm ilişkilerin durdurulmasını talep ettiğini kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar