KORSAN İSRAİL VİYANA GÖRÜŞMELERİNİ SABOTE ETMEYİ BAŞARAMADI

Siyonist İsrail medyası Pazar gecesi, ırkçı rejim İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in nükleer anlaşmayla ilgili stratejisinin başarısız olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 706 Tarih: 21 Şubat 2022 19:33
KORSAN İSRAİL VİYANA GÖRÜŞMELERİNİ SABOTE ETMEYİ BAŞARAMADI

Tel Aviv, ABD'yi Nükleer Anlaşma'ya ve taahhütlerine geri döndürmek için İran ile dünya güçleri arasında Viyana'da yapılmakta olan yeni  müzakere turu öncesinde müzakere sürecini bozmaya çalıştı ancak bu zamana kadar olumlu sonuç alamadı.  

Siyonist rejim, defalarca yalan haberler ve açıklamalarla İran'ın nükleer programını barışçıl olmadığını lanse etmeye çalıştı fakat Tahran, programının barışçıl doğasına defalarca vurguladı.

El'Meyadin kanalı, Siyonist medyadan alıntı yaparak, Tel Aviv rejiminin başka seçeneği olmadığı için İran'la nükleer bir anlaşmanın yapılmasını kabul ettiğini bildirdi.

8 Şubat 2022'den itibaren İran ve 4+1 (Fransa, Rusya, Çin,İngiltere ve Almanya) ve Avrupa ile nükleer anlaşmanın yeniden ihyasıyla ilgili müzakereler Viyana'da yeniden başlamıştır.

Delegasyonların büyük çoğunluğu müzakerelerin son aşamaya geldiğini ve nihai bir anlaşmanın mevcut olduğunu kabul ediyor. Görüşmeler şu anda başarısının veya başarısızlığının yalnızca Batılı tarafların siyasi kararlarına bağlı olduğu bildiriliyor. Batılı taraflar gerçekleri kabul ederek gerekli kararları alırlarsa, çözümsüz kalan sorunlar birkaç gün içinde çözülebilir ve nihai bir anlaşmaya varılabilir.

İran heyeti, ilke ve talimatlara dayanarak, çözümsüz kalan konulara ilişkin net öneri ve taleplerini masaya yatırdı ve şimdi top batı taraflarının sahasındadır.

parstoday

Yorumlar