HALİL EL HAYYE'DEN İŞGALCİ İSRAİL'E KUDÜS UYARISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Arap ve İslam Ülkeleriyle İlişkiler Ofisi Başkanı Halil El-Hayye, işgal rejimini Kudüs’e yaklaşmanın ateşle oynamak anlamına geleceğini söyleyerek uyardı. 

Görüntülenme: 851 Tarih: 20 Şubat 2022 03:36
HALİL EL HAYYE'DEN İŞGALCİ İSRAİL'E KUDÜS UYARISI

El-Hayye, dün akşam (19 Şubat Cumartesi) El-Aksa kanalında yaptığı açıklamada, Gazze’nin Filistin halkını savunmaya hazır olduğunu belirterek, işgalcilerin Kudüs’te ve Şeyh Cerrah’ta yaptıklarının herkese Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nı hatırlattığını söyledi.
 

İşgalcilerin Kudüs’teki ihlalleri sebebiyle yaşanacaklardan işgal yönetiminin sorumlu olacağına işaret eden El-Hayye, bölgede sükûnet isteyenlerin işgalcilerin Kudüs’teki saldırılarına son vermeleri gerektiğini, aksi takdirde Kudüs’ün Kılıcı Savaşı sırasında yaşananların her an tekrarlanabileceğini bildirdi.
 

Filistinli direniş gruplarının eylemlerini artırdığını ve bunun halktan kabul gördüğünü kaydeden El-Hayye, Filistin halkının işgale ve bölgeye hakim olan güçsüzlüğe teslim olmayacağını dile getirdi.
 

Hamas lideri, Filistin halkının çok küçük ve güçsüz bir kesiminin Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Konseyi toplantısında görüldüğünü, söz konusu kesimin halk desteğine ve meşruiyete sahip olmadığı halde FKÖ’yü rehin aldığını ve örgütün tüm Filistinlileri çatısı altında toplayan bir yapı olmaktan çıktığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar