SUUDİ KOALİSYON YEMEN'DE ÇOCUKLARI HEDEF ALIYOR

Yemen'de kadın ve çocuklar için faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu ‘İntisaf’ ABD-İngiltere destekli Suudi-BAE saldırgan koalisyonunun Yemen'deki 8 yıllık saldırganlığı sırasında 13 bin 313 Yemenli çocuk ve kadının öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurdu. 

Görüntülenme: 814 Tarih: 20 Şubat 2022 04:38
SUUDİ KOALİSYON YEMEN'DE ÇOCUKLARI HEDEF ALIYOR

Yemen halkına karşı savaş sekizinci yılına girerken, saldırgan koalisyon tarafından Yemenli çocuklara ve kadınlara karşı yeni suçlar işleniyor.

Yerel kaynaklara göre; İntisaf sivil toplum kuruluşu dün yayınladığı bildiride, Suudi-Emirlik koalisyonunun Yemen'e yönelik saldırılarında bu zamana kadar 6 bin 273 kadın ve çocuğu öldürdüğünü bildirdi.

Örgüt, bu saldırılarda 2 bin 426 kadın ve 3 bin 847 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 2 bin 834 kadın ile 4 bin 206 çocuğun yaralandığını vurguladı.

Yemen'in işgali ve kuşatılması nedeniyle beş yaşın altındaki çocuklar arasında yetersiz beslenme yüzde 47'ye yükseldi ve beş yaşın altındaki 5,5 milyon çocuktan 2,6 milyonu yetersiz besleniyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Yemen karşıtı Batı-İbrani Arap koalisyonu, Yemen'deki devrimi bastırmak ve Ensarullah'ın iktidara girmesini engellemek için 26 mart 2015'ten bu yana Yemen'e saldırıyor. İngiltere, Fransa, ABD, Almanya ve bazı Arap ülkeleri koalisyona askeri ve silah desteği sağladı.

rasthaber

Yorumlar