GASIP İSRAİL'İN BABU'L AMUD KORKUSU

 

Görüntülenme: 822 Tarih: 20 Şubat 2022 21:07
GASIP İSRAİL'İN BABU'L AMUD KORKUSU

İşgal rejiminde yayınlanan gazetelerden Haaretz, geçen Ramazan ayında yaşananlardan ders alan işgal polisinin bu Ramazan’da Babu’l-Amud bölgesinde barikat ve kontrol noktası kurmama kararı aldığını yazdı.
 

Gazete, işgal polisinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşanmasından korktuğunu bildirdi.
 

Haaretz, gerginliğin tırmanmasından endişe duyan işgal belediyesinin de Babu’l-Amud yakınlarında “kültürel faaliyetler” düzenlemeye karar verdiğini ve söz konusu faaliyetler için bütçe ayırdığını ifade etti.
 

İşgal yönetiminin Ramazan’da Kudüs’te yaşanabilecek çatışmaları önlemeye ve kenti kontrol altında tutmaya çalıştığı, Babu’l-Amud bölgesinin Ramazan aylarında Kudüslülerin en çok buluştukları yer olduğu kaydedildi.
 

İşgal polisi geçen yıl Ramazan ayında Kudüslü gençlerin iftardan sonra Babu’l-Amud bölgesinde oturmalarını engellemek amacıyla barikatlar kurmuş, bunun üzerine Ramazan’ın ilk haftalarında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.
 

Geçen Ramazan ayında gerginliğin tırmanması üzerine işgal polisi Babu’l-Amud bölgesindeki barikatları kaldırmış, fakat buna rağmen işgal güçleriyle Kudüslü gençler arasındaki çatışmalar devam etmiş, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne saldırmasının ardından da 1948’de işgal edilen topraklara yayılmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar