MOSSAD BÖLGE ÜLKELERİNE KANCA ATTI

Siyonist rejim İsrail İstihbarat Bakanlığı, ortak stratejik diyalog çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 901 Tarih: 18 Şubat 2022 14:09
MOSSAD BÖLGE ÜLKELERİNE KANCA ATTI

İşgalci rejim İsrail İstihbarat Bakanlığı, BAE ve bölgedeki diğer ülkelerle veri yaklaşımlarını ve ileri teknolojileri kullanmak için ortak bir stratejik diyalog çağrısında bulundu.

Perşembe günü İstihbarat Bakanlığı, koronavirüs gibi askeri olmayan ulusal güvenlik tehditlerine daha iyi hazırlanmak için BAE ve bölgedeki diğer ülkelerle büyük verileri kullanmak için ortak bir stratejik diyalog çağrısında bulundu.

İstihbarat Bakanı Elazar Stern, Dubai'deki World Expo'da İsrail'in çeşitli ileri teknolojilerini ve diğer yeni teknolojileri deşifre etmek için büyük veri yaklaşımlarını sunarken "biz ve BAE bir vizyonu paylaşıyoruz" dedi.

Stern, katılan tüm ülkelerin benzer büyük veri laboratuvarları kurmasını ve ardından bu farklı laboratuvarlar arasında bir diyalog oluşturmasını savunarak, "Karşılıklı tehditler ve zorluklarla başa çıkmak için birlikte çalışmamız esastır" iddiasında bulundu. 

Toplantıya, BAE, Bahreyn, Singapur ve ABD'den yetkililerin hepsi katıldı.

Ayrıca Stern, "Korona salgını bize bu tür tehditlerin askeri tehditlerden daha tehlikeli olabileceğini ve daha fazla insanı öldürebileceğini gösterdi" dedi. 

2018'den bu yana, İstihbarat Bakanlığı, politika yapıcılara korona kriziyle başa çıkmak için birçok önemli çalışma ve orijinal bakış açısı sunmak da dahil olmak üzere çok çeşitli ulusal güvenlik tehditlerini analiz etmek için Horizon büyük veri laboratuvarını kullanıyor.

Knesset oturumlarında bakanlık izleme için Shin Bet'in (İsrail Güvenlik Ajansı) ne zaman ve ne ölçüde kullanılması gerektiğini formüle etmek için genellikle korona enfeksiyonu eğilimlerinin analizlerini sağladı. Ayrıca bakanlık, gıda güvenliği alanlarında ortaya çıkan yeni tehditlerin yanı sıra çevresel tehlikeleri de düzenli olarak analiz etmekte.

Bakanlık eski genel müdürü Chagai Tzuriel, diğer gelişmiş ülkelerin askeri olmayan ulusal güvenlik konularının tamamını değerlendirmek için halihazırda daha büyük ulusal çabalar yürüttüğünü ve İsrail ile yeni bölgesel ortaklarının harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Bu eğilimlerin analizinin zaten diplomatik ilişkileri en üst düzeyde etkilediğini söyledi.

 

/The Jarusalem Post-Tercüme ve edit İsrailpost

Yorumlar