IRKÇI İSRAİL'İN KUDÜS'TE YAPTIĞI İHLALLERLE İLGİLİ BİR RAPOR YAYINLANDI

 

Görüntülenme: 677 Tarih: 18 Şubat 2022 20:19
IRKÇI İSRAİL'İN KUDÜS'TE YAPTIĞI İHLALLERLE İLGİLİ BİR RAPOR YAYINLANDI

Kudüs İçin Avrupalılar kurumu dün (17 Şubat Perşembe) İtalya'nın başkenti Roma'da, İtalya Parlamentosu binası içinde düzenlediği basın toplantısında İsrail işgal rejiminin 2021 yılı içinde Kudüs'te gerçekleştirdiği hak ihlalleriyle ilgili ayrıntıları içeren yıllık raporunu açıkladı. 

Basın toplantısına Kudüs İçin Avrupalılar kurumunun başkanı Muhammed Hanun, İtalya milletvekilleri Michele Piras ve Nicola Frattoianni ve bayan gazeteci Romana Rubeo katıldı. 

Milletvekili Nicola Frattoianni, İtalya Parlamentosu'ndan bir heyetin Kudüs'ü ziyaret etmesi ve olan bitenleri yerinde görmesi için bir ziyaret programı düzenleyeceğini açıkladı. 

Gazeteci Romana Rubeo ise yıllık rapordaki bilgilerin genel bir özetini vererek değerlendirmesini yaptı. Rubeo rapordaki ayrıntıların İsrail'in Kudüs'te ırkçı tasfiye politikası uyguladığını gözler önüne serdiğini vurguladı. Bu politikanın devam eden bir uygulama olduğunu ve bedelini de sivil Filistinlilerin ödediğini, onların işgal yönetiminin saldırılarına, yerleşimcilerin de şiddet eylemlerine maruz kaldıklarını ifade etti. 

Kudüs İçin Avrupalılar kurumunun başkanı Muhammed Hanun da İsrail işgal yönetiminin Kudüs'te sistemli bir şekilde uyguladığı yahudileştirme faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar