KORSAN İSRAİL IMX TATBİKATINA KATILIYOR

Siyonist rejim İsrailli ve ABD'li subaylar, İsrail Silahlı Kuvvetleri ile 5. Filo arasında artan işbirliğini selamlıyor. 

Görüntülenme: 724 Tarih: 18 Şubat 2022 15:51
KORSAN İSRAİL IMX TATBİKATINA KATILIYOR

İsrail ile hiçbir bağı olmayanlar da dahil olmak üzere birçok ülke denizaltı savaşına odaklanan IMX tatbikatına katılıyor.

Bu, İsrail'in ABD ordusunun Merkez Komutanlığı ve Ortadoğu çevresindeki su yollarında faaliyet gösteren 5. Filosu ile giderek artan bir şekilde işbirliği yapması nedeniyle Uluslararası Deniz Tatbikatı'na ilk kez katılmasıydı.

“Donanmanın Amerikan tatbikatına katılımı, filolarımız arasındaki güç, karşılıklı öğrenme ve stratejik ortaklığa dayalı güçlenen bağlantıyı gösteriyor.” 

İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı David Salama yaptığı açıklamada, "Denizcilik arenasında terörü önlemek ve bölge sularının güvenliğini güçlendirmek için Amerikalı ortaklarımızla koordineli ve birlikte çalışıyoruz" dedi.

Geçen ay Salama, Savunma Bakanı Benny Gantz ve Başbakan Naftali Bennett ile görüşen ABD 5. Filosunun başındaki Amiral Brad Cooper, benzer şekilde iki donanma arasındaki büyüyen bağları selamladı.

"Bu ortak tatbikat, uluslararası hukuk ve düzeni koruma kararlılığımızı gösteriyor. Bu, deniz bağlarımızı güçlendirirken birlikte çalışabilirliğimizi genişletmek için özel bir fırsat.”

IMX tatbikatında İsrail Donanması, deniz mayınlarını etkisiz hale getirme, su üstü ve su altı arama-kurtarma operasyonlarını simüle ederek ve denizde tıbbi tatbikatlar yaparak 5. Filo ile eğitim aldığını söyledi. İsrail tarafında, Kızıldeniz'de gerçekleştirilen tatbikata, donanmanın füze gemilerini işleten 3. Filosu, 915'inci Karakol Botları Filosu ve İbranice kısaltması YALTAM ile bilinen Sualtı Savaş Birimi katıldı.

ABD Donanması'na göre, 31 Ocak'ta başlayan IMX'e 60 ordudan toplam 9000'den fazla kişi katıldı.

Katılımcılar arasında Suudi Arabistan, Umman, Komorlar, Cibuti, Somali, Yemen ve Pakistan gibi İsrail'in resmi bağları olmayan bir dizi ülkenin yanı sıra İsrail'in yakın zamanda ilişkilerini normalleştirdiği Birleşik Arap Emirlikleri gibi birkaç ülke yer alıyor. ABD 5. Filosuna ev sahipliği yapan Bahreyn.

İki yılda bir yapılan tatbikat 2012'de başlatıldı ve ABD Donanması'na göre "Ortadoğu'daki en büyük çok uluslu deniz tatbikatı" haline geldi.

 

/The Times Of İsraelTercüme ve edit İsrailpost

Yorumlar