HALİD MEŞAL'DEN İRAN'A ÖVGÜ

İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkının direnişine verdiği desteği öven HAMAS Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İran'ın diğer Filistin yanlısı ülkelerden farkının Tahran'ın Filistin halkını ve direnişini koşulsuz şartsız desteklemesi olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 852 Tarih: 13 Şubat 2022 09:48
HALİD MEŞAL'DEN İRAN'A ÖVGÜ

 Filistin İslami Direniş Hareketi-HAMAS'ın işgal altındaki Filistin dışındaki siyasi ofisinin başkanı Halit Meşal, sanal ortamda yaptığı bir konuşmada hareketin çeşitli konulardaki tutumlarını açıkladı.

Açıklamaları çeşitli Filistin medyasında da yayınlanan Meşal'e göre, HAMAS'ın İran ile ilişkilerinin geçmişi 1990'lara kadar uzanıyor.

Halit Meşal " HAMAS'ın genel felsefesine dayanan bu ilişkilerin Arap ve İslami derinliğini göz ardı edemeyecek bir direniş hareketi çerçevesindedir."diye konuştu. 

HAMAS yetkilisine göre; İran ile Filistin halkını destekleyen diğer ülkeler arasındaki fark, Filistin halkını ve direnişini koşulsuz şartsız desteklemesidir ve  bu ilişkileri askeri işbirliğini de kapsıyor. 

İşgal altındaki Filistin'de direnişin yükselişine değinen Meşal, güvenlik koordinasyonuna (Filistin Özerk Teşkilatı ve Siyonist rejim arasında) rağmen, 2021'deki ortalama direniş operasyonunun 2020'ye göre arttığını vurguladı.

Meşal "Gerek taktik gerekse araç olarak tüm gücümüzle direnişi geliştirmeye çalışıyoruz. " dedi. 

Filistin Özerk Teşkilatı son yıllarda Siyonist rejimle güvenlik işbirliği çerçevesinde Batı Şeria'daki her türlü Siyonist karşıtı eylemi bastırarak Filistin halkının bölgede Siyonist karşıtı bir yaklaşım kazanmasını engellemeye çalışmaktadır. 

Buna rağmen Siyonistleri dehşete düşüren anti-Siyonist yaklaşımın bu bölgelerde her geçen gün yayılmasına tanık oluyoruz.

TESNİM

Yorumlar