SİYONİST İŞGALCİLER KORUNMA BAHANESİYLE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İşgal güçleri himayesinde hareket eden ve Batı Şeria’da terör estiren Yahudi yerleşimciler bu sabah (10 Şubat Perşembe) erken saatlerde Selfit’in kuzeyindeki Kifl Haris beldesinde Filistinlilere saldırdı ve araçlarının camlarını kırdı. 

Görüntülenme: 988 Tarih: 10 Şubat 2022 14:18
SİYONİST İŞGALCİLER KORUNMA BAHANESİYLE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin ayin yapmak için bölgeye gelen Yahudi yerleşimcileri korumak amacıyla beldeye baskın düzenlediğini bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerin baskın sırasında Kifl Haris beldesi sakinlerine saldırdıkları ve araçların camlarını kırdıkları, bazı araçların da lastiklerini tahrip ettikleri ve daha sonra beldeden ayrıldıkları kaydedildi.

 Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin ayin yapmak için geldikleri yerlerin 1967’den önce Müslümanlara ait camiler ve türbeler oldukları, içinde kıble istikametinde mihrapların bulunduğu, işgalcilerin söz konusu yerlere el koyarak asırlar önce yaşayan Yahudilerden kalma yerler olduğunu iddia ettikleri belirtildi.

 İşgal güçleri tarafından korunan ve Filistinlileri göç etmeye zorlayıp topraklarına el koymak isteyen Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria’da Filistinlilere ve evlerine saldırıyor, araçlarına ve tarım arazilerine zarar veriyor, gasp etmek istedikleri arazilere baskın düzenliyorlar.

 Yahudi yerleşimciler dün de Selfit’in batısında birkaç gün önce Ağaç Günü’nde dikilen 60 civarında zeytin fidanını söktü.

 

  Filistin Enformasyon Merkezi 

Yorumlar