SEYYİD HASAN NASRALLAH'IN AÇIKLAMALARI İSRAİL'İN GÜNDEMİNDE

İşgal rejimi ‘İsrail’ basınında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın el-Alem televizyonuna verdiği röportajdaki açıklamalarına ilişkin yorumda bulunuldu. 

Görüntülenme: 920 Tarih: 09 Şubat 2022 19:12
SEYYİD HASAN NASRALLAH'IN AÇIKLAMALARI İSRAİL'İN GÜNDEMİNDE

İşgal medyası salı günü Hizbullah Genel Sekreteri Hassan Nasrallah hakkında "Nasrallah'ın bu akşam söylediği çok önemli şeyler arasında Hizbullah'ın hava savunma sistemleri konusu da vardı" yorumunu yaptı.

İşgal rejimi resmi kanallarından Kan TV, Nasrallah’ın 2 yıl önce hava savunma sistemlerini harekete geçirdikleri ve bu hamlenin mükemmel sonuçlar verdiği yönündeki ifadelerini vurguladı.

KAN TV’nin Arap işleri muhabiri, işgalin ağustos 2019'da Beyrut'un güney banliyölerinde düzenlediği saldırıyı aktardı, "O zamandan beri Nasrallah, örgütün Lübnan topraklarına giren her hava aracını düşüreceği tehdidinde bulundu ve örgütün birkaç uyduyu düşürmeye çalıştığı bildirildi" dedi.

Kanal 20 web sitesi de Seyyid Nasrallah'ın konuşmasından söz ederek, "İsrail'in Lübnan'a yönelik hava operasyonunun özgürlüğünün kaldırıldığını" söylediğini aktardı.

Buna karşılık, Kanal 13 web sitesi, ‘’Hizbullah Genel Sekreteri İranlı Al-Alam kanalına verdiği röportajda, ‘Savaş istemiyoruz ama ondan da korkmuyoruz’ dedi.’’ ifadelerini aktardı.

Siyonist web sitesi, Nasrallah’ın "örgütün hava savunmasının İsrail'in Lübnan'daki faaliyetlerini azalttığını" duyurduğunu ekledi.

Siyonist medya Nasrallah’ın dün akşamki konuşmasını Siyonist rejime şu sözlerle aktardı:

‘’Nasrallah nükleer anlaşmaya atıfta bulunarak, İran'la bir savaşın Amerikan çıkarlarına aykırı olduğunu söyledi üstü kapalı tehdit etti ve şöyle dedi ‘Bugün Lübnan tarihinde bir örneği olmayan, daha ziyade düşmana karşı direniş tarihinde bir örneği olmayan nicelik ve nitelik olarak var olan yeteneklerin büyüklüğü ve var olan insan kapasitesi, onların herhangi bir savaşta direnişi ortadan kaldırma ihtimalini bile imkansız kılıyor’

Nasrallah, ‘Hava savunma gücünün etkinleştirilmesinden bu yana, düşmanın tacizleri önemli ölçüde azaldı’ diye ekledi ve yaklaşan herhangi bir savaşta Amerika ve İsrail’i şaşırtacağını ifade ettiği gizlim meseleler olduğunu söyledi.’’ 

RASTHABER

Yorumlar