HAMAS'TAN DİRENİŞ ÇAĞRISI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinli grupları Siyonist rejime karşı koymaya çağırdı. 

Görüntülenme: 860 Tarih: 09 Şubat 2022 12:35
HAMAS'TAN DİRENİŞ ÇAĞRISI

Siyonistler yayılmacı amaçlarına ulaşmak için her gün Filistin'in farklı bölgelerine saldırmakta ve Filistinlileri şehit etmekte ve yaralamakta ya da tutuklayıp hapse atmaktadırlar.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde işgal rejimi güçleri tarafından üç Filistinli gencin şehit edilmesinin ardından Hamas yaptığı açıklamada, düşmanın suçunun Filistinli grupların Siyonist asker ve yerleşimcilerin mevcudiyetini ateşe vermesini gerektirdiğini bildirdi.

Batı Şeria'daki Hamas yetkililerinden Casım el-Bergusi, Siyonist milislerin işlediği suçların direniş için tek seçeneğin Filistin halkını korumak olduğunu kanıtladığını ve güvenlik koordinasyonun, siyonist rejimin daha fazla cinayet işlemesinden başka sonucu olmadığını söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı da işgal rejimi güçlerinin bir araca ateş açması sonucu üç Filistinlinin şehit olduğunu doğruladı.

Üç Filistinli gencin şehit olmasının ardından Filistin Yönetimi, bu cinayeti kınayan ve uluslararası soruşturma açılması çağrısında bulunan bir bildiri yayınladı.

Filistin Direniş Grupları Ortak Odası'ndan yapılan bildiride, "Siyonist rejimin Filistin halkına karşı bu kadar tehlikeli düzeyde işlediği suçlar, kararlı bir misilleme gerektiriyor" denildi. 

RASTHABER

Yorumlar