HAMAS FKÖ'DE DEĞİŞİM TALEBİNDEN BULUNDU

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) kurumlarının yapısının yenilenmesi için, Filistin halkının demokratik tercihlerini ortaya koyacak seçim sandıklarından çıkacak sonuçlara göre ve ulusal uyum doğrultusunda geleceğe dönük ulusal bir program belirlenmesi gerektiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 795 Tarih: 06 Şubat 2022 19:09
HAMAS FKÖ'DE DEĞİŞİM TALEBİNDEN BULUNDU

Ebu Kuveyk belirlenecek ulusal programın bölünmüşlüğe son verecek bir ulusal birliğin sağlanması güvencesi verecek ilkelerin belirlenmesini, FKÖ'nün geçici yönetimini etkinleştirmeye çağrıyı ve Filistin halkının işgale karşı direnişini organize edecek bir ortak ulusal yönetim oluşturulmasını da kapsaması gerektiğini belirtti. Bunun için genel sekreterlerin toplantılarıyla hareket noktalarının belirlenebileceğini ifade etti. 

Ebu Kuveyk, Filistin halkının bölünmüşlüğün daha da artırılmasını, halkın ve kutsal davasının genel çıkarları yerine kişi ve grup çıkarlarının öne alınmasını istemediğini hatırlattı. 

Ebu Kuveyk, bir ulusal ittifak sağlanıncaya ve gerçek anlamda bir ulusal ortaklık kuruluncaya kadar da FKÖ Merkez Konseyi toplantısının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar