İRAN'DAN BAE'YE İSRAİL UYARISI

İran dışişleri bakanı Emir Abdullahian, BAE'li mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgedeki Siyonist rejimin varlığını tüm ülkeler ve bölge için bir tehdit olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 812 Tarih: 03 Şubat 2022 21:43
İRAN'DAN BAE'YE İSRAİL UYARISI

Fars Haber Ajansı'na göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan,  dün gece Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al Nahyan'ı telefonla arayarak, bölgede savaş ve çatışmaların devam ettiğini ve bunun bölgedeki hiç bir ülkenin lehine olmadığını belirterek,"Kriz faktörlerinin bölgede tutunma sebeplerini bulmalı ve onları ortadan kaldırmaya çalışmalıyız.'' dedi.

Emir Abdullahiyan, Yemen'deki krize de değinerek, "Savaşın devam etmesinin, çatışmaların ve anlaşmazlıkların yayılmasının her iki tarafın da bölgenin  çıkarına olmadığına inanıyoruz" dedi.

İki ülke arasındaki ilişkileri olumlu nitelendiren İran dışişleri bakanı, ''İki ülke yetkilileri arasında iyi görüşmeler ve istişareler kuruldu" dedi.

BAE Dışişleri Bakanı da, İranlı mevkidaşı ile yaptığı bu görüşmede "BAE hükümeti İran ile ilişkilerini geliştirme konusunda ciddi ve çeşitli alanlarda ikili görüşmelerin devam etmesini gerekli görüyor." dedi.

BAE Dışişleri Bakanı, Yemen'deki siyasi krizle ilgili olarak, "Tüm Yemenli tarafları Birleşmiş Milletler'in desteğiyle siyasi bir çözüme ulaşmaya teşvik etmeye çalışıyoruz." dedi.

parstoday

Yorumlar