KUVEYTLİ MÜHENDİS CANAN EŞ ŞİHAB'TAN ŞAHSİYETLİ TAVIR

 

Görüntülenme: 862 Tarih: 02 Şubat 2022 17:58
KUVEYTLİ MÜHENDİS CANAN EŞ ŞİHAB'TAN ŞAHSİYETLİ TAVIR

Siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini protesto ettiği için Expo Dubai 2020 fuarına katılmayı reddeden Kuveytli bayan mühendis Canan Eş-Şihab'a sosyal medyada, sivil toplum kuruluşları tarafından ve aktivistlerin açıklamalarında büyük destek verildi. 

Kuveyt'teki Beledu'l-Hayr isimli derneğin müdürü Osman Es-Suveyni mühendis Eş-Şihab'ın sergilediği tavırla normalleşmenin bir ihanet olduğunun ve Filistin davasının sadece şereflilerin davası olduğunun bir kez daha ortaya konduğunu dile getirdi. 

Katarlı yazar İbtisam Âl-i Sa'd da kendi kişisel twitter hesabında mühendis Eş-Şihab'a desteğini dile getirdi ve Expo Dubai'nin törenlerine işgal rejiminin davet edilmesi sebebiyle onun bu fuara katılmayı reddetmesinin onurlu bir duruş olduğunu vurguladı. 

Hamas'ın liderlerinden İzzet Er-Reşak da twitter hesabında Eş-Şihab'ın tavrına desteğini ve takdirlerini dile getirdi. 

Geçtiğimiz ay da Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde düzenlenen Profesyonel Tenis Şampiyonası'nın yarı finalinde, İsrail işgal rejimini temsil eden rakiple maça çıkmayı reddederek karşılaşmadan çekilen Kuveytli tenisçi gence büyük destek olmuştu. 

Kuveytli tenisçi Muhammed El-Avadi adına twitterde bir destek tagı oluşturulmuş, sosyal medyada etkili olan çok sayıda kişi de onun fotoğrafını yayınlayarak duruşunu tebrik etmiş ve desteklerini dile getirmişlerdi. Şehirde de halk caddelere fotoğraflarını asarak tenisçi gencin duruşuna verdiği desteği dile getirmeye çalışmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar