MOSSAD'TA DEPREM DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 736 Tarih: 31 Ocak 2022 10:07
MOSSAD'TA DEPREM DEVAM EDİYOR

İsrail işgal rejiminin aynı zamanda cinayet şebekesi olarak çalışan ve birçok Filistinli dava önderinin kanına eli bulaşmış olan istihbarat teşkilatı Mossad'ın Özel Harekat Birimi Başkanı, teşkilat başkanıyla arasındaki ihtilaftan dolayı istifa etti. 

Teşkilatın başkanı David Bernia'nın son görüşmede, Özel Harekat Birimi'nin "B" harfiyle tanımlanan komutanının ve yardımcılarının teşkilata yük olduklarını söylediği, ayrıca İsrail ajanlarının dünya genelinde çalışmalarının zorlaşması sebebiyle Özel Harekat Birimi'nin çalışma sisteminde köklü bir değişikliğe gidilmesini istediği, bu konuda bir anlaşma sağlanamaması üzerine Bernia'nın "B" harfiyle tanımlanan komutanın istifasını istediği belirtildi. 

Haberde B'nin istifası üzerine yardımcısının ve Mossad'ın ileri gelenlerinden diğer bazı kişilerin de istifa ettikleri belirtildi, ancak onların sayıları belirtilmedi. 

Bu kişinin istifasının, Bernia'nın yaklaşık 7 ay önce teşkilatın başına geçmesinden bu yana gerçekleşen üst düzey görevlerdeki dördüncü istifa olduğu dile getirildi. Bundan önce Teknoloji Birimi başkanı, ondan önce Terörle Savaş Birimi başkanı, ondan önce de ajanların atanmasından sorumlu birimin başkanı istifa etmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar