HÜDA PAR GENEL BAŞKANI YAPICIOĞLU'NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İSRAİL HATIRLATMASI

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katil İsrail ile normalleşmeye başlayan Erdoğan'a 'İsrail' sözlerini hatırlatarak "İsrail diye bir devlet yoktur" dedi. 

Görüntülenme: 810 Tarih: 31 Ocak 2022 18:42
HÜDA PAR GENEL BAŞKANI YAPICIOĞLU'NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İSRAİL HATIRLATMASI

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyonist İsrail rejimi ile normalleşme adımları atmasını eleştiren Yapıcıoğlu, "Hiçbir şekilde siyonist rejimle ilişki kurmamak, onun devlet olma vasfını tanımamak lazım. Onunla ticari, iktisadi, askeri hiçbir işbirliği yapılmamalıdır" dedi.

"SİYONİST REJİMLE NORMALLEŞMEYE GİDİLMEMELİ"

Farklı İslam ülkelerinin İsrail'le normalleşme adımlarına da şiddetle tepki gösterdiklerini söyleyen Yapıcıoğlu, hiçbir şekilde normalleşmeye gidilmemesi gerektiğini ifade ederek "Siyonist rejimle ilişki kurmak, kendinin ona köle olduğunu kabul etmek demektir" dedi.

Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın ardından Mavi Marmara davasının düşürüldüğünü hatırlatan Yapıcıoğlu, "Herhangi bir tazminat davasının açılamayacağı, açılırsa bunun hazine tarafından ödeneceğini Türkiye kabul etti. İlişkiler bir seyir izlemeye başladı. Yavaş yavaş yükselmeye başladı. Şu anda da tam bir normalleşmeye doğru gidiyor" açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN'A KENDİ SÖZLERİNİ HATIRLATTI

İsrail diye bir devlet olmadığını belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "Devlet için 3 temel şart vardır. Bir devletin tanımında 3 temel unsur vardır. Sınırları belli bir toprak parçası olacak. O toprak parçası üzerinde yaşayan bir millet olacak ve egemenlik olacak. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı da dile getiriyor. İsrail denen şebekenin sınırları nerede başlıyor, nerede bitiyor? Var mı bunun tarifini yapabilecek" diye konuştu.

"SİYONİSTLERLE TİCARİ, İKTİSADİ, ASKERİ İŞBİRLİĞİ YAPILMAMALIDIR"

"Eğer körfez ülkeleri ya da mağrip başta olmak üzere Afrika'daki diğer İslam ülkeleri Siyonist rejimle ilişki kurduğunda siz ona ağır laflar etmişseniz o zaman siz ne yaptığınıza dikkat edeceksiniz" diyen Yapıcıoğlu, "Hükümetin attığı bu adımlar yanlıştır. Bize göre mevcut ilişkiler de tamamen koparılmalıdır. Hiçbir şekilde oradaki Siyonist rejimle ilişki kurmamak, onun devlet olma vasfını tanımamak lazım. Onunla ticari, iktisadi, askeri hiçbir işbirliği yapılmamalıdır. Bu Filistin davasına ciddi bir şekilde zarar verir. Hiçbir şey yapmasa Filistin'deki direniş gruplarının moralini bozar" dedi.

MİLLİ GAZETE

Yorumlar