NAFTALİ BENNETT: İRAN GÜÇLERİNE HER BOYUTTA SALDIRACAĞIZ

İşgal rejimi ‘İsrail’ Başbakanı Neftali Bennett, siyonist rejimin Suriye'deki saldırılarını ve faaliyetlerini yoğunlaştırdığını vurgulayarak, "İran'ın Suriye'de ve diğer İsrail sınırlarında bulunmasına izin vermeyeceğim" dedi. 

Görüntülenme: 1151 Tarih: 29 Ocak 2022 22:36
NAFTALİ BENNETT: İRAN GÜÇLERİNE HER BOYUTTA SALDIRACAĞIZ

Cuma günü Jerusalem Post'ta yayınlanan bir röportajda, İran’ın Lübnan'daki Hizbullah, Suriye sınırındaki savaşçılar, İslami Cihat ve Hamas gibi direniş örgütleriyle işgal rejimini kuşattığını ve işgal rejiminin amacının "İran güçlerine her boyutta saldırmak" olduğunu söyledi.

İşgal güçleri, savaş başladığından bu yana Suriye'nin çeşitli yerlerinde yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Son işgal rejimi saldırısı, Lazkiye limanının bir füze tarafından hedef alındığı bir ay öncesine kadar uzanıyor.

Siyonist rejim başbakanı, Viyana görüşmelerinde bir anlaşma olasılığının ve BM Güvenlik Konseyi'nin yeniden canlandırılmasının da altını çizerek, rejimin anlaşmaya bağlılığının olmadığını saldırı stratejisini sürdüreceğini vurguladı.

Biden'ın nükleer anlaşmaya dönüşüne karşı çıkan işgal rejimi yetkilileri defalarca, iyi bir anlaşmanın İran'ı nükleer kapasitesinden mahrum bırakacak bir anlaşma olduğunu iddia ettiler.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının hafifletilmesini eleştiren Naftali Bennett,  anlaşmanın İran hazinesine on milyarlarca doların girmesini sağlayacağını ve bu paranın, işgal ordusuna ve bölgede konuşlanmış ABD güçlerine yönelik saldırılar ve terör operasyonları için kullanılacağını söyledi.

rasthaber

Yorumlar