ENSARULLAH'TAN DİKKAT ÇEKEN MÜSLÜMAN KARDEŞLER AÇIKLAMASI

Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosunun bir üyesi, Ensarullah'ın, İhvan-ı Müslimin'i (Müslüman Kardeşler) şeytanlaştıran ve onları terör olarak sınıflandıran bazı Arap rejimlerinin politikasını desteklemediğini ve hareketin elinin hâlâ onlarla barış için uzandığını teyit ettiğini söyledi. 

Görüntülenme: 708 Tarih: 09 Ocak 2022 16:35
ENSARULLAH'TAN DİKKAT ÇEKEN MÜSLÜMAN KARDEŞLER AÇIKLAMASI

Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosu Üyesi Muhammed el-Buhayti, Perşembe günü Twitter’da yaptığı paylaşımında, ‘Müslüman Kardeşler ile ne kadar aynı fikirde olmasak da bu bazı Arap rejimlerinin grubun yandaşlarını şeytanlaştıran ve sadece siyasi veya ideolojik aidiyetleri nedeniyle onları bastırmak amacıyla terörist olarak sınıflandıran politikasını desteklediğimiz anlamına gelmiyor’ dedi.

Buhayti, 'Yemen'de İhvan'la barış için elimiz hala uzanıyor. Onlardan tek istediğimiz vatan saflarına geri dönmeleri' diye ekledi.

Daha önce, Yemen'deki Ensarullah hareketinin Siyasi Bürosunun ve Sanaa müzakere heyetinin bir üyesi olan Abdulnalik el-Acri yaptığı açıklamada, Islah partisiyle aralarında olan anlaşmazlığın kendi ifadesiyle 'ulusal veya mezhepsel değil, siyasi' olduğunu belirtti.

Acri’ye göre çekişmenin asıl sebebi, Islah Partisi’nin Yemen’e vurduğu darbe ve el-Kaide ile IŞİD’i kucaklayıp onlara destek vermesi.

rasthaber

Yorumlar