ŞEYH AMİR ELBEYATİ'DEN KASIM SÜLEYMANİ AÇIKLAMASI

Şehit Hacı Kasım Süleymani ve dostlarının Bağdat'ta Amerikan terörist güçleri tarafından şehit edilmesinin ikinci yıl dönümünde, Irak Darül Efta sözcüsü Şeyh Amir Elbeyati ile bir röportaj gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 893 Tarih: 04 Ocak 2022 06:50
ŞEYH AMİR ELBEYATİ'DEN KASIM SÜLEYMANİ AÇIKLAMASI

Irak Sünnileri arasındaki "Darül Efta" kurumu, Şiiler arasındaki "merciiyet" kurumuyla eşdeğerdir. Bu nedenle Şeyh Amir Elbeyati'nin açıklamaları oldukça önemli bir yere sahiptir.

Irak Darül Efta sözcüsü Şeyh Amir Elbeyati, yaptığı açıklamada, "Şehit Hacı Kasım Süleymani'nin ilk ve son kaygısı, tüm tarafları birleştirmek oldu. Onun sürekli kaygısı, tüm Müslüman ümmetinin sözünün birliği idi. Bu, Irak vilayetlerinin kurtarılmasıyla başladı ve Kudüs'ün kurtuluşuyla neticelecek." dedi.

Irak Darül Efta sözcüsü, IŞİD'in Irak'ı işgal ettiği dönemde, Hacı Kasım Süleymani'nin rolünü şöyle açıklıyor: "O dönemde Hacı Kasım Süleymani, bu konuda herkesin kabul ettiği ve onayladığı asil bir konuma sahipti. Bu sorumluluğun merkezindeydi. Ona verilen sorumluluk Irak'ın kurtuluşuydu."

Şeyh Amir Elbeyati, Irak'ın etnik, dini ve kültürel çeşitliliği açısından çok zengin bir yapıda olmasına rağmen Serdar Süleymani'nin bu durumu nasıl birleştirdiğini şöyle açıkladı: "Hacı Kasım Süleymani, mezheplere ve azınlıklara mensup herkesi, bu ülkenin, bu toprakların ve kutsal yerlerin onuru olan tüm dinleri, Irak'ın savunma hattında tek bir çatıda birleştirmeyi başarmıştır."

rasthaber

Yorumlar