BAHREYN İNSAN HAKLARI MERKEZİ DİKKAT ÇEKİCİ BİR RAPOR YAYINLADI

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi, son raporunda, Al Halife rejiminin Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesi ve uzlaşmaya yönelik muhalefete karşı eylemlerini gün yüzüne çıkardı. 

Görüntülenme: 758 Tarih: 13 Aralık 2021 18:11
BAHREYN İNSAN HAKLARI MERKEZİ DİKKAT ÇEKİCİ BİR RAPOR YAYINLADI

İRNA'ya göre, Bahreyn İnsan Hakları Merkezi Pazar günü yaptığı açıklamada, Bahreyn'deki ırkçı İsrail büyükelçiliğinin açılmasından sonra (30 Eylül 2021), Bahreyn toplumunun çeşitli kesimlerinin ve siyasi akımların ilişkilerin normalleşmesine karşı barışçıl gösteriler düzenlediğini ve normalleşme sürecinin protesto edildiğini ama Al Halife rejimi tarafından bastırıldığını  bildirdi. 

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi, Al Halife güçlerinin Bahreynlilerin düzenlediği barışçıl bir gösteri sırasında 14 Bahreyn uyrukluyu gözaltına aldığını bildirdi.

İnsan hakları merkezi, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı 3 Ekim'de el-Meqşe bölgesinde düzenlenen bir başka gösteride 13 Bahreyn vatandaşının tutuklandığını bildirdi. 

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi, vatandaşlara, muhalefet aktivistlere ve ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkan insan hakları, siyaset ve medya kuruluşlarına yönelik 247 tehdit mesajı vakasının kaydedildiğini bildirdi. 

Bahreyn-ırkçı İsrail normalleşme anlaşmasının 18 Kasım'da imzalanmasının ardından İsrail ve Bahreyn dışişleri bakanları, Manama ve Tel Aviv'de büyükelçiliklerini açma konusunda anlaştılar.

parstoday

Yorumlar