BAE YENİ BİR İHANETE DAHA İMZA ATTI

Siyonist rejimin ilk başbakanı olarak bu sabah BAE’ye giden Neftali Bennett, Veliaht Prens Muhammed bin Zayed ile bir araya geldi. 

Görüntülenme: 864 Tarih: 13 Aralık 2021 22:57
BAE YENİ BİR İHANETE DAHA İMZA ATTI

Bu, işgal rejiminden BAE’ye başbakanlık düzeyinde gerçekleşen ilk ziyaret oldu. İşgal rejimi Başbakanı Neftali Bennett, Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed tarafından karşılandı.

BAE'nin siyonist rejimle uzlaşma anlaşmasının imzalanmasından bu yana, iki taraf arasında çeşitli mutabakat ve işbirliği belgeleri imzalandı.

Tel Aviv'den Abu Dabi Havalimanı'na gelen Neftali Bennett, Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed tarafından karşılandı ve şunları söyledi: Hoş geldiniz! İsrailli bir liderin ilk resmi ziyaretinde halkım adına burada olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. "İlişkileri güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz."

İşgal rejimi Başbakanı Bennett’in sözcüsü, ziyareti bölge için “yeni bir gerçeklik” diye nitelerken, ikilinin ticari ilişkilere odaklanacağını açıkladı.

Bennett de “İki ülke ilişkilerinin her alanda güçlendiğini ve bundan memnun olduğunu” söyledi. Bennett BAE ile ticaret, AR-GE, siber güvenlik, sağlık, eğitim, havacılık gibi alanlarda birçok işbirliği anlaşması imzaladıklarını ve ilişkilerin daha da gelişmesini beklediklerini söyledi.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el-Nahyan da “Ortadoğu’nun istikrarı” konusunda umutlu olduğu açıklamasını yaptı. Bennett’in ayrıca BAE teknoloji ve ulaştırma bakanlarıyla da görüşeceği açıklandı.

Abu Dabi Büyükelçisi ise İran konusunun bugünkü görüşmenin gündeminde yer aldığını söyledi.

Uluslararası rota, Neftali Bennett'i taşıyan uçağın Tel Aviv'den kalktığını ve Suudi Arabistan üzerinden Abu Dabi'ye uçtuğunu gösteriyor.

rasthaber

Yorumlar