FETİH ÜYELERİ LÜBNAN'DA 3 GENCİ KATLETTİ

Lübnan’daki Burc Eş-Şimali Kampı’nda yaşanan patlamada hayatını kaybeden Hamza İbrahim Şahin’in cenaze törenine Fetih üyesi silahlı kişilerin ateş açması sonucu Filistinli üç genç şehit oldu ve bazıları ağır en az dört kişi yaralandı. 

Görüntülenme: 751 Tarih: 13 Aralık 2021 09:15
FETİH ÜYELERİ LÜBNAN'DA 3 GENCİ KATLETTİ

Yaralılar arasında İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Zahir Cebbarin’in de olduğu ifade edildi.
 

Yerel kaynaklar, kamptaki mezarlığın yakınlarında bulunan Fetih’e ait merkezden cenaze törenine katılanlara ateş açıldığını, Aynu’l-Hulve Kampı sakinlerinden Muhammed Taha ile El-Miye-Miye Kampı sakinlerinden Ömer Es-Sihli ve Hüseyin Ahmed’in şehit olduğunu bildirdi.
 

Burc Eş-Şimali Kampı’ndaki En-Nur Camii’nde kılınan cenaze namazıyla başlayan cenaze törenine Hamas liderlerinden İzzet Er-Reşak, Zahir Cebbarin ve Hüsam Bedran ile çok sayıda kişinin katıldığı kaydedildi.
 

Cenaze törenine ayrıca Filistinli gruplardan ve Lübnan siyasi partilerinden de temsilcilerin, Hizbullah ve Emel hareketlerinden heyetlerin, Sur bölgesi müftüsü Şeyh Midrar El-Habbal’ın, “Direnişe Vefa” kitlesi üyesi milletvekili Hasan İzzeddin’in ve Cemaat-i İslami siyasi sorumlusu Bessam Hammud’un katıldığı bildirildi.
 

Görgü tanıkları, cenazenin mezarlığı gelmesiyle birlikte Fetih üyelerinin törene katılanlara otomatik silahlarla ateş açmaya başladığını, olayın kampta ve Filistinli gruplar ile Lübnanlı yetkililer arasında öfkeye yol açtığını söyledi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar