GOLAN HALKI SİYONİST İŞGALE GEÇİT VERMEMEKTE KARARLI

İşgal altındaki Golan Tepeleri sakinleri, Siyonistlerin iki yeni Siyonist yerleşim yeri inşa etme planına tepki olarak, siyonist rejimin topraklarını işgal etmesine izin vermeyeceklerini vurguladılar. 

Görüntülenme: 767 Tarih: 12 Aralık 2021 20:29
GOLAN HALKI SİYONİST İŞGALE GEÇİT VERMEMEKTE KARARLI

Resmi Suriye haber ajansına (SANA) göre, siyonist İsrail Başbakanı Naftali Bennett işgal altındaki Golan'da iki yeni Siyonist yerleşim yeri inşa etme planını sunmaya çalışıyor.

Siyonistlerin kararına tepki olarak işgal altındaki Golan sakinleri, Golan Tepeleri'nde böyle bir planın uygulanmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Golanlılar, ırkçı rejimin yeni planını açıklamadaki amacının, Siyonist yerleşimcilerin sayısını artırmak ve Golan'ın nüfus yapısını değiştirmek olduğunu belirtti.

Irkçı İsrail'in planına göre, iki yeni yerleşim yerine 12.000 Siyonistin yerleştirilmesinin yanısıra işgal altındaki Golan Tepeleri'nde, tarım projeleri, inşaat ve güneş enerjisi üretimi gibi projeler de yer alıyor.

Şu anda işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki 32 kasabada 22.000 Siyonist var ve plan, bunları 2025 yılına kadar yüzde 50 artırmak ve mevcut on yılın sonuna kadar ikiye katlamaktır.

İşgal altındaki Golan Tepeleri, Suriye'nin Quneitra eyaletinin bir parçası. 1967'deki Altı Gün Savaşı sırasında, Siyonist rejim bölgenin büyük bir bölümünü işgal etti ve 1982'de büyük bir bölümünü işgal topraklarına  ilhak etti. Birleşmiş Milletler, Golan Tepeleri'nin Siyonist rejim tarafından işgalini kınayan birkaç karar bildirisi  yayınladı.

parstoday

Yorumlar