HAMAS'TAN BATI ŞERİA'DAKİ SEÇİMLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hasan Yusuf, Batı Şeria’da dün yapılan kısmi yerel seçimlerde alınan sonuçları “dikkat çekici” olarak niteleyerek, bağımsız adayların ve seçimleri boykot etmesine rağmen Hamas üyesi sayılan şahsiyetlerin önde olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 906 Tarih: 12 Aralık 2021 08:39
HAMAS'TAN BATI ŞERİA'DAKİ SEÇİMLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Yusuf, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının Filistin halkının direniş etrafında kenetlendiğinin ve diğer seçenekleri kabul etmediğinin göstergesi olduğunu belirterek, işgal rejimiyle siyasi çözüm sürecinin başarısız olduğuna dikkat çekti.
 

Fetih liderlerinden birçoğunun seçim sonuçlarının hareket için tam anlamıyla bir hezimet olduğunu kabul ettiklerini bildiren Yusuf, Batı Şeria’da Fetih’in karşısında Filistinli gruplardan ciddi bir rakip olmamasına rağmen bu sonucun ortaya çıktığını hatırlattı.
 

Yusuf, Hamas’ın seçimleri boykot ettiğini fakat üyelerini aday olma ve seçimde oy kullanma konusunda serbest bıraktığını açıkladı.
 

Hamas lideri, “Bu bir hizmet davası. Biz yerel seçimlere karşı değiliz. Fakat yerel seçimlerin diğerleriyle birlikte kapsamlı bir şekilde yapılmasını istiyoruz” dedi.
 

Batı Şeria’da yaşayan Filistinliler yerel seçimlerinin birinci turunda, 154 köy ve belde gibi küçük yerleşim birimlerinin yerel meclislerini belirlemek için dün sandık başına gitti.
 

Şehirler gibi büyük yerleşim merkezlerinin yerel meclislerinin seçileceği ikinci tur ise Mart 2022’de düzenlenecek.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar