HAMAS LİDERLERİNDEN ALİ EL AMUDİ KESKİN KILIÇ OPERASYONUNU ANLATTI

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Ali El-Amudi, Kassam Tugayları'nın diğer direniş gruplarıyla birlikte üç yıl önce düşmanla girdiği Keskin Kılıç Operasyonu'nun düşmanla olan savaşta büyük bir dönüşüm meydana getirdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 897 Tarih: 21 Kasım 2021 19:24
HAMAS LİDERLERİNDEN ALİ EL AMUDİ KESKİN KILIÇ OPERASYONUNU ANLATTI

Filistin Enformasyon Merkezi'ne röportaj veren Hamas lideri El-Amudi, Kassam Tugayları'na bağlı mücahitlerin düşmanın çok önemli güvenlik çalışmalarını dağıttığı için Keskin Kılıç Savaşı'nın önemli bir kilometre taşı olduğunu ve düşmanla olan savaşta büyük bir dönüşüm meydana getirdiğini söyledi. 

Aynı zamanda Enformasyon Dairesi Başkanı da olan El-Amudi devamla; “İşgalcinin Gazze’de yapmaya çalıştığı en tehlikeli çalışma, direnişin hassas ve oldukça önemli sistemlerini vurmaktı. Ancak Allah’ın yardımı ve büyük komutan şehit Nur Bereke ve silah arkadaşlarının yardımıyla Kassam Tugayları bu çabayı boşa çıkarmayı başardı.” dedi. 

El-Amudi verdiği bilginin devamında, Keskin Kılıç Operasyonu'nun düşmana, işgal hükümetiyle başta Savaş Bakanı Avigdor Lieberman olmak üzere bakanlara büyük yansımalarının olduğunu hatırlatarak, Lieberman’ın istifa etmek durumunda kaldığını ifade etti.

Hamas lideri El-Amudi yaptığı  değerlendirmede ayrıca; “Operasyonun ardından işgal hükümeti, özel birliklerinde görev alan komutan ve askerlerin istifalarına neden olan soruşturma komisyonları kurdu. İşgal rejiminde yayınlanan raporlar ise, bunların depresyona girip psikolojik hastalıklarla boğuştuklarını gösteriyor.” ifadesini kullandı. 

Keskin Kılıç Operasyonu nedeniyle Siyonist Savaş Bakanı Avigdor Lieberman’ın istifasından sonra en büyük tehlike ve yansımanın, hâkim koalisyon hükümetinin dağılması ve üç yıl boyunca Siyonist rejimin istikrarsız bir süreç yaşaması olduğunu belirten Hamas lideri El-Amudi, işgal rejiminin seçim üzerine seçim yaptığını ve sonuçta ancak zayıf bir hükümeti kurabildiğini söyledi. 

Esirlere Mesajı

Siyonist rejimin zindanlarında bulunan Filistinli esirlere de mesaj gönderen Hamas lideri El-Amudi, esirler meselesinin Hamas ve Kassam Tugayları'nın öncelikler listesinin başında olduğunu belirterek; “Esarette olan kardeşlerimize, komutanlarımıza ve arkadaşlarımıza mesajımız şudur: Özgürlüğünüz Allah’ın izniyle yakındır. Bu, Hamas hareketiyle Kassam Tugayları'nın öncelikleri listesinin başındadır. Allah yakında, esirlerin vatanlarında ve aileleri arasında olmalarını nasip ederek hepimizi mutlu edecektir.” dedi.

Keskin Kılıç Operasyonu

Bugünler, İslami Direniş Hareketi Hamas’ın askeri kanadı durumunda İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın, işgal ordusunun en seçkin birimlerinden olan Sayeret Matkal’ın Gazze’nin güneyine sızmasını ve yapacağı operasyonu boşa çıkarıp işgal ordusunun karizmasını yerle bir ettiği Keskin Kılıç Operasyonu'nun yıl dönümü.

İşgal ordusuna bağlı özel birlik 11/11/2018 tarihinde sivil bir araçla Gazze’nin Han Yunus’un doğusuna sızmaya başladı. Kısa sürede aracı fark eden Kassam Tugayları mücahitleri aracı durdurup kontrol etmeye başladı.

Başarısız kalan tim araçla kaçmaya çalıştı. Ancak Kassam mücahitleri aracı Gazze’yi ayıran çizgiye kadar takip edip çatıştı. Çatışmada tim komutanı başta olmak üzere birkaç kişi hayatını kaybederken, geri kalanlar kaçmak zorunda kaldılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar