İSMAİL HENİYYE İNGİLTERE'NİN KARARINI DEĞERLENDİRDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, İngiltere’nin Hamas’ı yasaklama ve terör örgütü ilan etme kararına karşı geniş çaplı bir hareket başlattıklarını açıkladı. 

Görüntülenme: 835 Tarih: 21 Kasım 2021 08:32
İSMAİL HENİYYE İNGİLTERE'NİN KARARINI DEĞERLENDİRDİ

Heniyye, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İngiltere’nin kararının gereksiz olduğunu, Hamas’ın ve Filistin halkının direnişinin üzerinde hiçbir etkisinin olmayacağını söyledi.
 

Karara karşı çıkmak, sınırlandırmak ve kınamak, İsrail’in karardan faydalanmasını engellemek için geniş çaplı hareket başlattıklarını bildiren Heniyye, söz konusu hareket hakkında ayrıntı bilgi vermekten ise kaçındı.
 

İngiltere’nin Hamas’ı terör örgütü ilan etmesinin Filistin halkına yönelik “yeni bir saldırı” olacağını belirten Heniyye, İngiltere İçişleri Bakanı’nın açıklamasını “İsrail yanlısı önyargılı bir adım” olarak niteledi.
 

Hamas lideri ayrıca, “Karar, uluslararası hukuka ve Filistinlilerin özgürlük ve bağımsızlık yolunda direnme ve mücadele haklarına aykırıdır” dedi.
 

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, 19 Kasım’da yaptığı açıklamada, Londra’nın Hamas’a yönelik siyasetini değiştireceğini ve hareketi “terör örgütü” ilan edeceğini söylemişti.
 

Washington'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Patel, hareketin siyasi ve askeri kanatları arasında artık ayrım yapmayacaklarını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar