HAZIM KASIM: ŞEHİDİN KANI HALKIMIZIN KIYAMININ YAKITI OLACAKTIR

 

Görüntülenme: 992 Tarih: 06 Kasım 2021 17:32
HAZIM KASIM: ŞEHİDİN KANI HALKIMIZIN KIYAMININ YAKITI OLACAKTIR

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal güçlerinin dün (5 Kasım Cuma), Batı Şeria'da Nablus'a bağlı Yeni Asker mülteci kampı ahalisinden olan 13 yaşındaki Muhammed Da'des'i şehit etmesini kınayarak bunun, siyonist terörün Filistin halkına yönelik cinayetler silsilesinin devam ettiğini gözler önüne seren "tam teşekküllü bir cinayet" olduğunu ifade etti.

Hamas'ın resmi sözcüsü Hazim Kasım'ın Quds Press Haber Ajansı tarafından yayınlanan açıklamasında; "Şehidin kanı halkımızın kalkışmasının yakıtı olacaktır. Bu kalkışma ise işgalden tam bağımsızlık, kutsallarını özgürlüğüne kavuşturma ve toprağına geri dönme gibi hedeflerine ulaşmadan son bulmayacaktır." ifadesine yer verildi. 

Kasım açıklamasında Ramallah'taki Filistin Yönetimi'ni işgal rejimiyle güvenlik işbirliğine ve direniş mensuplarının peşini takip etme işine artık son vermeye çağırdı. Ramallah'taki yönetimin bu tutumunun işgal güçlerinin, sonuncusu çocuk yaştaki Muhammed Da'des'in öldürülmesi olan, Filistin halkının mensuplarına yönelik cinayetlerini sürdürme konusunda cüretlendirdiğini vurguladı. 

Muhammed Da'des dün akşam saatlerinde, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un doğusunda işgal güçlerinin saldırıları sonucu karnından vurularak hayatını kaybetmişti. 

Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre Da'des saldırıya uğraması sonrası hızla Rividya Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye ulaştırıldığında kalbinin durmuş olduğu görüldü. Hastane görevlileri onun kalbini yeniden harekete geçirmek ve çocuğu hayata döndürmek için acilen müdahalede bulunarak yoğun bir çaba sarf ettiler. Ancak yapılan çalışmalar sonuç vermedi ve Filistinli çocuk hayatını kaybetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar