HAMAS FİLİSTİNLİ ESİRLER HAKKINDA KAPSAMLI HUKUKİ DOSYALAR HAZIRLIYOR

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Esirler, Şehitler ve Yaralılar Ofisi Başkanı Zahir Cebbarin, hareketin işgal rejiminin Filistinli esirler hakkında işlediği suçları belgelemek için kapsamlı hukuki dosyalar hazırladığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 1065 Tarih: 06 Kasım 2021 22:54
HAMAS FİLİSTİNLİ ESİRLER HAKKINDA KAPSAMLI HUKUKİ DOSYALAR HAZIRLIYOR

El-Cezire televizyon kanalının dün (5 Kasım Cuma) akşam yayınladığı ve İsrail işgal rejiminin Filistinli esirlere yönelik hak ihlallerini gündeme getiren "Ma Khafiye A'zam (Bilinmeyeni Daha Büyüktür)" başlıklı programının ardından El-Aksa uydu kanalına açıklama yapan Cebbarin, El-Cezire'deki programın işgal rejiminin çirkin yüzünü gün yüzüne çıkardığına dikkat çekerek Filistin'deki her ailenin aslında işgal rejiminin işlediği haksızlıkları bildiğini söyledi. 

Cebbarin, şu an gösterdikleri çabanın "Ma Khafiye A'zam" programında sergilenen ve işgal rejiminin ihlallerini gündeme taşıyan gerçeği daha belirgin bir şekilde ifşa etme amaçlı olduğuna vurgu yaparak, hareketin uluslararası insan hakları kuruluşları önünde bu gerçeği belgeleriyle ispat etmek için hukuki dosyalar hazırladığını dile getirdi. 

Cebbarin açıklamasında, ellerinde işgal rejiminin Filistinli esirlere yönelik hak ihlallerinde bulunan yüzlerce subayının isminin bulunduğunu hatırlattı. 

Hamas liderlerinden Abdülhakim Hanini de El-Cezire'nin "Ma Khafiye A'zam" programıyla ilgili yorumunda, ortaya çıkan gerçeğin işgalcinin kahraman esirler hakkındaki insanlık dışı uygulamalarından vazgeçme niyetinde olmadığını ispat ettiğine vurgu yaptı. 

Hanini konuyla ilgili basın toplantısında El-Cezire'de dün akşam yayınlanan programda gündeme getirilenlerin buz dağının sadece görünen kısmını oluşturduğunu, işgalcilerin Celbu' Hapishanesi'ndeki esirleri bir keresinde tamamen çırılçıplak soyup aynen Ebu Garib Hapishanesi'nde tutulanlara yapıldığı şekilde işkence ettiklerini dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar