BAHREYN'DE YAYINLANAN EL EYYAM GAZETESİ SİYONİST GENERAL TAL KALMAN'LA RÖPORTAJ YAPTI

İşgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirme adımlarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Bahreyn’de yayınlanan El-Eyyam gazetesi, işgal ordusunun Strateji Dairesi Başkanı General Tal Kalman’la röportaj yaptı. 

Görüntülenme: 932 Tarih: 31 Ekim 2021 04:46
BAHREYN'DE YAYINLANAN EL EYYAM GAZETESİ SİYONİST GENERAL TAL KALMAN'LA RÖPORTAJ YAPTI

Abraham anlaşmalarının işgal rejimi, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün ve Mısır’la “yeni bir Ortadoğu” inşa etmek için fırsat olduğunu öne süren Kalman, işgal rejiminin söz konusu anlaşmalardan önce bölgede büyük oranda soyutlanmış ve çevresi düşmanlarla kuşatılmış halde olduğunu söyledi.
 

Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılar sırasında savaş suçları işleyen Kalman, İran'ın nükleer faaliyetlerinin İsrail'in yanı sıra tüm dünya için bir tehdit olduğunu savundu.
 

Bahreyn gazetesi, İsrailli savaş suçlusu komutana işgal rejimini “barış ve çözüm isteyen taraf” gibi gösterme imkânı sunarken, söz konusu fırsatı kaçırmayan Kalman, İran’ın nükleer faaliyetlerine ilişkin diplomatik çözümden yana olduklarını, ancak müzakerelerin başarısızlığa uğraması ihtimaline karşı diğer seçeneklere de hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.
 

Kalman, Arap ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirme anlaşmalarının İsrail’in bölgedeki nüfuzunun yayılmasını sağladığını belirterek, “Daha önce sadece Mısır ve Ürdün’le anlaşmamız vardı. O da elbette önemli bir adımdı. Çünkü onlar sınırlarımızdalar. Fakat bugünkü Abraham anlaşmaları son otuz yılın en önemli olayı” dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar