HAMAS ÇİN İLE İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Yurt Dışı Teşkilatı Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk, hareketlerinin Çin Halk Cumhuriyeti'yle ilişkilerini güçlendirmeye istekli olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 936 Tarih: 30 Ekim 2021 06:57
HAMAS ÇİN İLE İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYOR

Ebu Merzuk bu konudaki fikirlerini, İstanbul'da Asya ve Orta Doğu Forumu'nun bazı uluslararası kuruluşlarla birlikte bugün (30 Ekim Cumartesi) düzenlediği Çin ve Filistin Davası başlıklı konferansın açılışında yaptığı konuşmada dile getirdi. Konferansa Çin'deki Filistin dostlarının ve bazı akademisyenlerin, Filistin, Çin ve Arap ülkelerinden devlet yetkililerinin de katıldığı belirtildi. 

Ebu Merzuk konuşmasında konferansın, açıklamış olduğu Çin ile Filistin arasındaki mesafeyi yakınlaştırma amacını gerçekleştirmesi ümidi içinde olduğunu dile getirdi. Temsil ettiği Hamas hareketinin, Çin ile bölge ve özellikle de Filistin arasında yönetim, halk ve akademik çalışmalar düzeyinde görüşlerin yakınlaştırılması için yapılacak tüm çalışmalara taraftar olduğunu söyledi. 

Ebu Merzuk, Filistin davasının Arap ve İslam dünyasında, Asya'nın batısında merkezi bir dava konumunda olduğunu, uluslararası platformda bir rolünün olmasını isteyen herkesin Filistin davası konusunda etkili bir konumda olması gerektiğini, bu davanın halkların kalplerinin hareketlenmesine vesile olan bir dava olduğunu, dolayısıyla hiçbir başkanın veya liderin bu davayı görmezden gelemeyeceğini ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar