İSMAİL HENİYYE'DEN İŞGALCİ İSRAİL KONUSUNDA BÖLGE ÜLKELERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 820 Tarih: 30 Ekim 2021 15:20
İSMAİL HENİYYE'DEN İŞGALCİ İSRAİL KONUSUNDA BÖLGE ÜLKELERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, işgal rejimiyle yapılan normalleşme anlaşmalarının yırtılıp atılması çağrısı yaparken, siyonist işgalcinin bölgenin içlerine doğru uzanmasının halkların bakış tarzını değiştirmede başarılı olamayacağını vurguladı. 

Heniyye, Cezayir Ulusal İnşa Hareketi'nin işgal rejiminin Afrika'ya uzanmasının engellenmesi amacıyla dün (29 Ekim Cuma) düzenlediği birinci uluslararası konferansta online olarak yaptığı konuşmada işgal yönetiminin normalleşme faaliyetlerinin zirvesine ulaştığını belirterek daha ileri gidemeyeceğini söyledi. 

Heniyye konuşmasında; "Filistin davası bölgenin varlık davası olarak kalmaya devam edecektir ve davanın geleceği konusunda içimiz rahattır. Normalleşme ise bizim davamıza ve Kudüs'ümüze hizmet etmemektedir." dedi. 

Heniyye, işgal rejiminin Afrika'daki varlığını meşrulaştırma çabalarını engellemek amacıyla bazı Afrika ülkeleriyle birlikte çalışma yürüten Cezayir'in tutumundan da övgüyle söz etti. 

Heniyye konuşmasında Kudüs savaşının siyonist işgalcinin güvenlik teorisini kırdığını ve Kudüs ve direnişin Filistin halkının birliğinin iki ana başlığını oluşturduğunu ispat ettiğini ifade etti. Kudüs savaşının aynı zamanda işgalci siyonistin yenilebileceğini ve bölgeye birtakım denklemleri empoze etme girişimlerinin başarılı olamayacağını gösterdiğini vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar