SİYONİST İSRAİL ŞAM BANLİYÖSÜNDE SURİYE ORDUSUNA AİT 94. TUGAYA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Suriye'deki haber kaynaklarının bugün (30 Ekim Cumartesi) öğle saatlerinde yayınladığı haberlere göre İsrail işgal rejimine ait uçaklar, Şam banliyösündeki muhtelif yerleri hedef alan yeni saldırılar gerçekleştirdi.  

Görüntülenme: 1086 Tarih: 30 Ekim 2021 18:06
SİYONİST İSRAİL ŞAM BANLİYÖSÜNDE SURİYE ORDUSUNA AİT 94. TUGAYA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Suriye televizyonun yayınladığı haberlerde Suriye hava savunma güçlerinin işgal ordusu tarafından Şam banliyösüne yapılan saldırıya karşılık verdiği belirtildi. 

El-Cezire televizyonu tarafından yayınlanan haberde ise işgal rejimi uçaklarının Şam civarındaki Ed-Dimas bölgesinde ve diğer bölgelerde yer alan 94. Tugay'ı hedef aldığı belirtildi. 

İsrail'in 13. Kanal adlı televizyonu tarafından yayınlanan haberde ise; "Suriye raporlarında belirtildiğine göre İsrail hava kuvvetlerine ait uçaklar Şam civarına gün ortasında istisnai bir şekilde saldırı gerçekleştirdi. Anlaşıldığı kadarıyla saldırılar İran kaynaklı silahların ulaştırılmasını engellemeyi amaçlıyordu." ifadelerine yer verildi. 

Suriye Arap Ordusunun hava savunması, Şam kırsalındaki bölgelere İsrail füzeli saldırısına karşı koydu.

Askeri bir kaynak, bu sabah 11:17 sularında düşman İsrail işgali altındaki Filistin kuzey yönünden Şam kırsalındaki bazı noktaları hedef alan bir karadan karaya füzeler fırlattığını belirtirken, hava savunma sistemlerimizin bu füzelere karşı koyduğunu ve çoğunu düşürdüğüne işaret etti.

Kaynak, söz konusu saldırı sonucunda, iki askerin yaralanmasına ve bazı maddi kayıplara yol açtığına dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi/SANA

Yorumlar