İŞGALCİ ABD'YE AİT TANF ASKERİ ÜSSÜNDE NELER OLDU?

Suriyeli kaynaklar dün gece ABD ve İngiliz güçlerine ve onlara bağlı teröristlerin el-Tanf Üssü'ne düzenlenen İHA’lı saldırının yeni ayrıntılarını açıkladı. 

Görüntülenme: 973 Tarih: 22 Ekim 2021 04:10
İŞGALCİ ABD'YE AİT TANF ASKERİ ÜSSÜNDE NELER OLDU?

Kaynaklar yaptığı açıklamada, dün gece ABD askerlerinin bulunduğu el-Tanf Üssü'ne yapılan saldırının ardından, bu üsteki Amerikan ve İngiliz birlikleri arasında yoğun bir korku yaşandığını duyurdu.

Söz konusu kaynaklar, el-Tanf bölgesindeki alevlerin, saldırının üzerinden saatlerce geçmesine rağmen hala devam ettiğini bildirdi.

Orta Doğu'daki askeri operasyonlarını denetleyen ABD merkez kuvvetler komutanlığı CENTCOM, yaptığı açıklamada, çok sayıda İHA’nın askeri üssüne saldırdığını kabul etti.

El-Tanf üssü yaklaşık 900 Amerikan askerine ev sahipliği yapıyor. 20 mil karelik bir alana sahip olan üs, Suriye topraklarında, Ürdün sınırının yanında, Irak sınırından çok uzak olmayan bir konumda bulunuyor ve bu nedenle önemli bir stratejik konuma sahip.

Ancak son yıllarda ABD ve IŞİD güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor ve IŞİD’in dağıtılmasından sonra Suriye müttefikleri Suriye ve Irak'taki ABD güçlerini defalarca hedef aldı.

Haziran ayı sonlarında, İran ile Abd d arasındaki gerginliğin arttığı bir dönemde Suriye'nin doğusundaki bir Amerikan üssüne roketler isabet etti. ABD’li yetkililer roket saldırılarından İran destekli savaşçıları sorumlu tuttu. Saldırılar, ABD ordusunun İran savaşçılarının yer aldığı tesislere saldırmasının ertesi günü gerçekleşti.

El-Tanf askeri üssü, Bağdat ile Şam arasındaki önemli bir otoyol boyunca yer almaktadır. Suriye hükümeti üssü yasadışı görüyor ve ABD’yi sürekli olarak askerlerini üsten çekmeye çağırıyor. Rusya ve İran, Şam'ın desteğiyle, ABD askerlerinin üsteki "yasadışı varlığına" son verme çağrısında bulundular.

rasthaber

Yorumlar