SUUDİ AMERİKA GÜÇLERİ YEMEN'DE İLAÇ DEPOLARINI BOMBALIYOR

Yemen Sağlık Bakanlığı, ilaç depolarının bombalanmasının, Suudi koalisyonunun Yemen halkını öldürme ısrarı doğrultusunda olduğuna işaretle, saldırgan koalisyonun, sağlık sektörünü bozmak ve ilaç ve tıbbi malzeme ithalatını engelleyerek görevini gerçekleştirmeye çalıştığını uyurdu. 

Görüntülenme: 939 Tarih: 22 Ekim 2021 08:23
SUUDİ AMERİKA GÜÇLERİ YEMEN'DE İLAÇ DEPOLARINI BOMBALIYOR

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Yemen ulusal kurtuluş hükümetinin dün Suudi saldırgan koalisyonun ilaç ve tıbbi teçhizat depolarını bombalamasını kınadı. 
Yemen ulusal kurtuluş hükümeti bu bağlamda yayınladığı bildiride, bu cinayetin de Suudi koalisyon cinayetlerine eklendiğini, bu cinayetlerin tüm dünya halkının gözleri önünde işlendiğini belirtti.
Yemen sağlık bakanlığı, “Bu bombalama, sağlık sektörünü olumsuz etkiliyor, zira hastane ve tedavi merkezlerinin önemli bölümlerinde tıbbi ve sağlık hizmetlerinin durmasına sebep oluyor” belirtti.
Yemen sağlık bakanlığı ayrıca önemli merkezler ve yerleşim bölgelerine saldırı ve bombalamanın koalisyonun sivillerin sağlığına önem vermediğini ve bu alanda BM’in Yemen’de koalisyonun tüm cinayetlerinden sorumlu olduğunu vurguladı.
Suudi-Amerikan koalisyon savaş uçakları dün 6 saldırıda, Sana’nın Se’van bölgesindeki ilaç depolarını hedef aldı. 
Koalisyon savaş uçakları Sade’de Gahze bölgesine 3 kez ve el-Safra’da da Al-İmar bölgesinde de bir saldırı yaptı. 

parstoday

Yorumlar