HAMAS LİDERLERİNDEN EŞŞENAR MAHMUD ABBAS'IN REFORM AÇILIMINI DEĞERLENDİRDİ

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) ileri gelen liderlerinden Mustafa Eş-Şennar, geniş çaplı bir reform planının başarılı olmasının ancak, ulusal, ekonomik, siyasi, yasal ve düşünsel alanda toplumun bütün unsurlarının destek vereceği kapsamlı bir toplumsal katılımla mümkün olabileceğini vurguladı.  

Görüntülenme: 849 Tarih: 20 Ekim 2021 01:53
HAMAS LİDERLERİNDEN EŞŞENAR MAHMUD ABBAS'IN REFORM AÇILIMINI DEĞERLENDİRDİ

Filistin Başkanı Mahmud Abbas'ın "Ulusal Reform Komitesi" olarak isimlendirilen bir organın oluşturulması yönünde karar vermesi üzerine açıklama yapan Eş-Şennar; "Ulusal uzlaşma olmadan, reform çalışmalarını fiilen başlatmadan, mevcut durumlardan yararlanarak yolsuzluklara bulaşmış olanların başını çekenlerin engellediği kapsamlı seçimler gerçekleştirilmeden çözüm mümkün değildir." dedi. 

Eş-Şennar açıklamasında Filistin'deki iç yapının karşı karşıya olduğu birtakım gerçeklere de dikkat çekerek, değişik alanlarda alışılanın ötesinde kapsamlı bir reforma ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

Yasama meclisinin devreden çıkarıldığı ortamda, meşruiyet sorunu yaşayan birtakım hakim seçkinlerin kontrolünde ve aynı siyasi renkle bir reform komitesi oluşturulmasını da sert bir şekilde eleştirdi. 

Eş-Şennar açıklamasında; "Bu gibiler ahlaki, mesleki ve siyasi yönden kapsamlı bir reform faaliyetini yönetmeye yetkin kişiler değillerdir." ifadesini kullandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar