LÜBNAN ÇALIŞMA BAKANINDAN FİLİSTİNLİLERİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

Lübnan'daki yeni hükümette Çalışma Bakanı olarak görev alan Mustafa Bayram, Filistin halkının özellikle de Lübnan'daki mülteci kamplarında ikamet eden Filistinli mültecilerin haklarının savunulmasına destek verdiğini vurguladı.  

Görüntülenme: 981 Tarih: 18 Eylul 2021 13:53
LÜBNAN ÇALIŞMA BAKANINDAN FİLİSTİNLİLERİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

Bayram dün (17 Eylül Cuma) akşam Filistin Televizyonu'na yaptığı açıklamada kendisinin Filistin halkının haksızlığa uğratılmaması ve bir kez daha kanlarına dokunulmaması için bütün gücüyle çaba sarf ettiğini belirtti. 

Bayram sözlerine şöyle devam etti: "Filistinli halkıma, Çalışma Yasası'nın bakanlar kuruluna getirilmesi durumunda, Lübnan yasalarına ters düşmeyerek ve Lübnanlı çalışanın çıkarını da gözardı etmeyecek bir şekilde kendilerinin destekçi sesleri olacağımı söylüyorum." 

Bayram, samimi olanlarla yardımlaşmaktan çekinmeyeceğini vurgulayarak konu hakkında teklifi olan herkesi de dinlemeye hazır olduğunu dile getirdi. 

Lübnan yasalarının getirdiği kısıtlamalar sebebiyle bu ülkede yaşayan Filistinli mülteciler iş bulma konusunda büyük zorluklar yaşıyor. Mültecilere nitelikli eleman olarak çalışma hakkı tanınmadığından mühendisler ve üniversite tahsili görmüş daha başka uzman kişiler bile ancak niteliksiz işçi statüsünde çalışma imkanı bulabiliyor. 

Ayrıca Lübnan'ın son dönemde yaşadığı ekonomik kriz bu ülkede ikamet eden Filistinli mültecileri birinci derecede sarsmış durumda. O yüzden mülteci kamplarında ekonomik yönden çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar