İSTANBUL'DA 'ÇİN VE FİLİSTİN DAVASI' KONULU BİR SEMPOZYUM DÜZENLENECEK

Faaliyetlerini Türkiye'den yürüten Asya ve Ortadoğu Forumu tarafından önümüzdeki Kasım ayının ortalarında İstanbul'da "Çin ve Filistin Davası" konulu bir uluslararası sempozyum düzenleneceği haber verildi.  

Görüntülenme: 1512 Tarih: 18 Eylul 2021 16:58
İSTANBUL'DA 'ÇİN VE FİLİSTİN DAVASI' KONULU BİR SEMPOZYUM DÜZENLENECEK

Asya ve Ortadoğu Forumu Müdürü Dr. Halid Heniyye Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada bu sempozyumun bu alanda düzenlenecek ilk sempozyum olacağını ve konuyla ilgilenen uluslararası araştırma kuruluşlarıyla, etkin kurumlarla ve konuyla bağlantısı olan cihetlerle irtibatlı bir şekilde düzenleneceğini söyledi. 

Heniyye, sempozyumun Filistin ve Çin arasında bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesini amaçladığını ve Çin'in son dönemde Filistin davasıyla ilgilenme konusundaki tavırlarını değerlendireceğini ifade etti. 

Heniyye, 73 yıldan beri devam eden İsrail işgalinden Filistinlilerin haklarının alınması konusunda Çin'in belirgin bir rolünün olmasını arzuladıklarını belirtti. 

Heniyye, şimdilik söz konusu sempozyumun önümüzdeki Kasım ayının ortalarında İstanbul'da düzenlenmesi konusunda bir karar alındığını, sempozyumla ilgili tüm ayrıntıların ise daha sonra kamuoyuna açıklanacağını ifade etti. 

Çin'in son dönemde Ortadoğu'yla yakından ilgilendiği ve bu bölgeyle diplomatik ve ekonomik ilişkilerini geliştirmeye önem verdiği belirtiliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar