LLOYD AUSTİN: 'WASHİNGTON İRAN VE ELEMANLARINA KARŞI İSRAİL'E DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEK'

ABD, İsrail işgal rejiminin güvenliği, onun kendini savunma  hakkı ve onunla ilişkileri geliştirme ilkesine bağlı kalmaya devam edeceğini tekrar etti.  

Görüntülenme: 1021 Tarih: 26 Ağustos 2021 16:31
LLOYD AUSTİN: 'WASHİNGTON İRAN VE ELEMANLARINA KARŞI İSRAİL'E DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEK'

Bu konudaki açıklama Yediot Aharanoot adlı İsrail gazetesinin verdiği habere göre, bu sıralarda bir ABD ziyareti gerçekleştiren işgal rejiminin başbakanı Naftali Bennett ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin arasında dün (25 Ağustos Çarşamba) akşam gerçekleştirilen görüşme esnasında Austin tarafından dile getirildi. 

Austin söz konusu görüşme esnasında yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden'ın hükümetinin de İsrail'le stratejik ilişkilerin geliştirilmesi ilkesine bağlı kalacağını ifade etti. 

Austin açıklamasında, ABD'nin İsrail'in güvenliğini ve kendini savunma hakkını da önemsediğini ve Tel Aviv'e yaptığı askeri yardımlarının bu konudaki siyasetine dayandığını iddia etti. 

Austin konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"Yönetimimiz İsrail vatandaşlarını korumak için Demir Kubbe sisteminin (füzeleri imha sistemi) devam etmesini güvence altına alacaktır. Washingon aynı zamanda İran ve elemanlarına karşı İsrail'in kendini savunma gücünü korumasına destek olacaktır. Onlarca yıldır İsrail ile ABD güven ve ortak çıkar üzere ilişkiler kurmuştur. İsraillilerin devam eden güvenliğinin korunması işinin sürmesi için çaba sarf edeceğiz."

İsrail işgal rejimi Demir Kubbe'de kullandığı timer füzelerini de ABD'den alıyor. Bu füzelerin her birinin maliyeti ise 50 bin dolar. ABD, işgal rejimine uzun yıllar sürecek bir askeri ve ekonomik yardım anlaşma yapmıştı. Bu anlaşmaya göre işgal rejimine 10 yılda 38 milyar dolar yardım etme taahhüdünde bulundu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar