LÜBNAN CAFERİLERİ MÜFTÜSÜ: LÜBNAN'DA AMERİKAN STRATEJİSİ DÖNEMİ SONA ERDİ

Lübnan'ın Caferiler Müftüsü İran'ın bu ülkeye yakıt gönderme girişimini takdir ederek Lübnan'da Amerikan stratejisi döneminin sona erdiğini ve Fransızların da Amerikalıları taklit etmemesini umduklarını belirtti. 

Görüntülenme: 1068 Tarih: 22 Ağustos 2021 17:21
LÜBNAN CAFERİLERİ MÜFTÜSÜ: LÜBNAN'DA AMERİKAN STRATEJİSİ DÖNEMİ SONA ERDİ

LBC kanalının verdiği rapora göre  Şeyh Ahmet Kablan  yaptığı açıklamalarda   ülkenin güneyinde Zahiye bölgesinde yakıt istasyonlarına yakıt ulaştırmayı engelleyenlerin   Amerika'dan talimat aldıklarını ve bu girişimin kabul edilemez olduğu bildirdiler.  

Şeyh Kablan  İran'da yakıt ithali ve alınmasına tepkiler hususunda da   şöyle dedi: "  Saraydan veya lüks gemilerden yoksullara mesajlar gönderen  liderler istemiyoruz. Fransızların da Amerikalıların maskesi olmasını istemiyoruz.  Çünkü Lübnan düşmemiş ve düşmeyecektir de. İktidar için birçok seçenek bulunmaktadır. " 

 Kablan " Lübnan'ın kırmızı çizgi olduğunu  ve yapılması gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını da belirtti ve şu açıklamada bulundu: "  Amerikan stratejisi  sona ermiştir. Çünkü  biz Lübnan'ı kurtarmak için  önerilen seçeneklerin  içindeyiz. Bundan sonra  Lübnan'ın  Amerika'nın boğucu  planları uzak bir ihtimaldir. " 

Geçen Perşembe günü  Seyyid Hasan Nasrullah'ın  İran'dan yakıt almak ile ilgili açıklamalarının ardından   Beyrut'taki Amerikan büyükelçisi  Dorthy Shia Lübnan cumhurbaşkanı Michel Aoun'ı arayarak  Lübnan'a elektrik ve doğalgaz aktarımı  iddiasında bulundu. 

Parstoday

Yorumlar