SİYONİST İSRAİL İLE BAE ARASINDAKİ TİCARET HACMİ ARTIYOR

İsrail'de yayın yapan Times Of Israel adlı gazete, işgalci İsrail ile BAE arasında imzalanan normalleşme anlaşmalarının yıldönümünde iki taraf arasındaki ticaret hacminin 570 milyon doları aştığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1106 Tarih: 10 Ağustos 2021 22:19
SİYONİST İSRAİL İLE BAE ARASINDAKİ TİCARET HACMİ ARTIYOR

İsrail gazetesinde yer alan habere göre, İsrail'deki Merkez İstatistik Bürosu, İsrail ile Eylül 2020'de imzalanan anlaşmanın ardından iki ülke arasında başlayan ticari ilişkilerin çok kısa sürede rekor seviyelere ulaştığını vurguladı. 

Merkez İstatistik Bürosu’nun verilerine göre, işgalci İsrail, BAE'ye yaklaşık 197 milyon dolar değerinde mal ve hizmet ihraç ederken, aynı ülkeden 372 milyon dolarlık ithalatta bulundu.

BAE-İsrail İş Konseyi, BAE ve İsrail arasındaki ticaret hacminin, 2021 yılının tamamında bir milyar dolara ulaşmasını ve üç yıl içinde üç milyar doları aşmasını bekliyor.

Konsey’in web sitesinde, BAE ile ticari anlaşmalar yapan İsrailli şirket sayısının 500’ü geçtiği ifade ediliyor.

Öte yandan Abu Dabi hükümeti, BAE ve İsrail arasındaki ticaret hacminin, normalleşme anlaşmasının ilk 5 ayında 272 milyon dolar olduğunu duyurmuştu.

BAE ve İsrail, 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen resmi törende, "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar imzalamıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar