ON BİNLERCE YEMENLİ ABD KARŞITI GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Binlerce Yemenli, başkent Sana'da, ABD kuşatmasını kınayan protesto yürüyüşüne katılırken, göstericiler ABD kuşatmasının kendilerini topraklarını özgürleştirmeye daha kararlı hale getireceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 916 Tarih: 09 Ağustos 2021 07:14
ON BİNLERCE YEMENLİ ABD KARŞITI GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Fars Haber Ajansı'na göre Sana'da Pazar günü binlerce kişi ABD kuşatmasını kınayarak ve Yemen halkının saldırı ve kuşatmasından ABD'nin sorumlu olduğunu vurguladılar, ayrıca gümrük tarifelerinin yükseltilmesinden da Amerika'yı sorumlu gördüklerini bildirdiler.

Yemenliler, kendilerini aç bırakma, kuşatma ve ekonomik savaş yoluyla üzerlerinde baskı kurma politikasının, sadece ülkenin saldırgan koalisyona karşı direnişini daha da  artıracağını ilan ettiler.

Yürüyüş bildirisinde, korsanlığın bir savaş suçu olduğu ve Sana havaalanının, el-Hudeyde limanının yeniden açılmasının ve ilaca ve gıdaya erişimin müzakere edilemez haklar arasında olduğu belirtildi.

Bildiriye göre, Yemen halkı, Suudi Arabistan'ın kuşatmayı bir savaş kaldıracı olarak kullanmasına karşı BM'nin sessizliğini kınarken, kuşatmanın devam etmesi, Yemen halkını topraklarını ABD ve ABD'nin işbirlikçilerinin pisliğinden kurtarma konusunda daha kararlı hale getireceğini belirttiler. 

Sana halkı, açıklamasının sonunda Yemen füze ve drone saldırılarının Suudi Arabistan'ın daha da içlerine ulaşması gerektiğini  vurguladı.

Parstoday

Yorumlar