GEMİ KAÇIRMA MACERASI SONA ERDİ

Saatler önce BAE yakınlarındaki sularda bir petrol tankerinin olası kaçırıldığını iddia eden İngiliz Denizcilik Operasyonları Birimi, bir kaç dakika önce gemiye girenlerin gemiyi terk ettiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 1060 Tarih: 04 Ağustos 2021 04:02
GEMİ KAÇIRMA MACERASI SONA ERDİ

İRNA'nın bugün bildirdiğine göre söz konusu İngiliz ajansının, geçtiğimiz saatlerde geminin kaçırılabileceği iddiasının resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadığı halde, olay sona erdi. 

İngiliz Donanması Deniz Operasyonları Dairesi dün gece silahlı kişilerin Asphalt Princess adlı bir geminin kontrolünü ele geçirmiş olabileceğini bildirmişti. 

Dün akşama ait hedefli ve şüpheli haberler, bazı Amerikan ve İngiliz medyası tarafından Fars  Körfezi ve Umman Denizi'ndeki deniz olayları hakkında yayınlandı ve bazı bölgesel ve bölge ötesi medya tarafından geniş çapta yeniden yayınlandı.

Bu günlerde, Batılı ve Siyonist yetkililer ve kaynaklar, İran'ın güney sularında bir gemiye yapılan saldırı veya gemi korsanlığıyla ilgili asılsız ve yalan haberler ve iddialarla gündem oluşturuyorlar.

Geçen Perşembe, Umman Denizi'nde bir İsrail petrol tankeri saldırıya uğramış ve ABD, İngiltere, Kanada, Avrupa Birliği, NATO ve Romanya, Siyonist rejimle birlikte yeni hükümetin devir tesliminin olduğu İran İslam Cumhuriyetine yönelik kara propaganda başlatmışlardır.

Parstoday

Yorumlar