İŞGALCİ İSRAİL LÜBNAN SINIRINA DUVAR ÖRÜYOR

İsrail basınında yer alan bilgilere göre, işgal rejimi, Lübnan ile kuzey sınırlarına duvar örmekle birlikte sınıra yakın Yahudi yerleşimcilere ait konutları ve kamu binalarını iyileştirme kararı aldı. 

Görüntülenme: 966 Tarih: 01 Ağustos 2021 16:49
İŞGALCİ İSRAİL LÜBNAN SINIRINA DUVAR ÖRÜYOR

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), işgalci İsrail yönetiminin, duvar örme ve bölgedeki varlığını güçlendirme çalışmalarını başlatmak için gerekli bütçeyi ayırdığını belirtirken, bunun için toplam maliyetin sekiz yüz elli milyon şekel (258 milyon $) olması beklendiğini bildirdi.

İsrail basınında, söz konusu duvarların, Gazze Şeridi’nin sınırlarına örülen duvarlar gibi modern araçlar, kameralar ve sansürlerle donatılacağı kaydedildi.

Ayrıca, son zamanlarda kaçak yollardan İsrail’in kuzeyine geçiş yapan ve buralarda iş imkânı arayan göçmenlerin sayısında artış yaşandığı belirtildi.

İsrail tarafına, yasa dışı yollarla geçişlerin sık sık olduğuna işaret eden İsrailli kaynaklar, Lübnan sınır hattındaki söz konusu duvarın inşa edilmesi halinde kaçak geçişlerin önüne geçileceğini savundu.

Sadece son bir haftada en az 10 kişinin Lübnan’dan İsrail tarafına geçtiğini aktaran KAN, bölgedeki Yahudi yerleşimcilerin düşmanların alanlarına sızmasından endişe duyduğunu ileri sürdü.

Konuyla ilgili Lübnan makamlarından henüz bir açıklama gelmedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar