ABD'DE IRKÇI SİYONİST SALDIRI

Filistin halkıyla dayanışma içinde olan bir grup eylemci, ABD'nin güneybatısında bulunan Kaliforniya eyaletinin ikinci, ABD'nin ise 9. en büyük şehri olan San Diego’da düzenlediği barışçıl gösteri sırasında Yahudi yerleşimcilere yakınlığıyla bilinen bir örgütün destekçileri tarafından saldırıya uğradı. 

Görüntülenme: 1064 Tarih: 29 Temmuz 2021 22:50
ABD'DE IRKÇI SİYONİST SALDIRI

Çok sayıda insan hakları savunucusu eylemci, işgal altındaki Filistin kentlerinde inşa edilen yasa dışı Yahudi yerleşim alanlarını genişletmek için bağışlar toplayan ABD’li Davud Yıldızı isimli Siyonist örgütün faaliyetlerini protesto etmek üzere bir araya geldi.

Filistinli kurumların çağrısı üzerine San Diego’da düzenlenen gösteride yaptığı konuşmada aktivist Mişel Şehhade, Yahudi yerleşim birimleri karşıtı eylemcilerin İsrail yanlısı faşistlerin saldırısına maruz kaldığını ve ABD’li aşırı sağcı örgütlerin temsilcilerinin de saldırıda yer aldığını belirterek, bunun, ABD’li ırkçılar ile İsrail işgali savunucusu Yahudilerin arasındaki ilişkinin ne denli güçlü olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Şehhade, ABD’li aşırı sağcıların ve İsrail yanlılarının, ABD medyasının gözü önünde göstericilere biber gazıyla saldırdıklarını sözlerine ekledi.

Gösteriye, Filistin kurumlarının yanı sıra Afrika kökenli ABD vatandaşlarının en büyük örgütü olan Black Lives Matter (Siyah Hayatlar Önemlidir) hareketi ile sol grupların üst düzey yöneticileri katıldı.

Öte yandan yaklaşık 35 örgütün yer aldığı Filistin-ABD Örgütleri Ağı, yaptığı açıklamada, Filistin halkıyla dayanışma göstermek için toplanan göstericilere yönelik saldırıları kınadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar