DİRENİŞİN FÜZELERİ ASKALAN'I SARSTI

İsrail’deki bir televizyon kanalı, işgal altındaki Askalan (Aşkelon) kentindeki tesislerin ve altyapının, geçtiğimiz mayıs ayındaki Kudüs Kılıcı Operasyonu sırasında Gazze Şeridi'nden fırlatılan roketler nedeniyle zarar gördüğünü ortaya çıkardı. 

Görüntülenme: 1265 Tarih: 29 Temmuz 2021 05:16
DİRENİŞİN FÜZELERİ ASKALAN'I SARSTI

İsrail televizyonu Kan 11, direniş gruplarının fırlattığı roketlerin, Trans-İsrail petrol boru hattına (Eilat-Askalan petrol boru hattı) ait bir petrol tankına ve altyapısına isabet ettiğini ve bölgede büyük bir yangına neden olduğunu belirtti.

 

Söz konusu kaynağın aktardığı bilgilere göre, Askalan'daki altyapı tesislerine füzelerin isabet etmesi sonucu tankın patlamasıyla çıkan büyük yangın, insanların derilerinde kaşıntıya ve boğulma tehlikesine yol açtı.

Kanal, direniş füzelerinden hasar gören tesislerin, güvenliği en üst düzeyde tutmayı taahhüt eden tankların sahibi şirkete karşıt dava açtığını belirtti.

 

Ayrıca İsrail'in Walla News gazetesinin internet sitesinde daha önce yer verilen bir habere göre, Filistinli direniş gruplarının attığı roketler Askalan'da bir enerji tesisine isabet etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar